Conferentie Escape Rooms en Real-life Gaming in Amsterdam

Op 18 april wordt in Amsterdam de eerste internationale conferentie voor Escape Rooms en Real-life Gaming georganiseerd: ‘Up the Game’. Met name de opkomst van Escape Rooms verloopt in Nederland stormachtig. Maar ook andere spelvormen bieden potentie voor een nieuwe generatie van vermaak en attracties.

scrap real life gamingWaarom deze conferentie?
De eerste Escape Room verscheen in Nederland in 2014. Inmiddels zijn er al meer dan 150 locaties geopend. Het is overigens geen exclusief Nederlands fenomeen. Vandaar dat vertegenwoordigers van innovatieve bedrijven uit de hele wereld zijn uitgenodigd om de nieuwe sector bij te praten over de ontwikkelingen en trends. Tijdens de conferentie worden o.a. voorbeelden gegeven van Crystal Maze (UK), die met een kickstarter campagne meer dan 1 miljoen pound ophaalde. Scrap uit Japan organiseert grootschalige puzzelgames waar meer dan 5000 mensen tegelijk aan kunnen deelnemen. Rik Stapelbroek, initiatiefnemener van de conferentie heeft wel een verklaring voor het grote succes van real-life gaming: “Mensen zijn op zoek naar activiteiten waarbij ze geprikkeld worden op sociaal gebied, met daarin een uitdaging die zorgt voor bijzondere en verrassende momenten. De real-life gaming industrie is in staat om dat te bieden.”

04LIVEGAMES-hp-articleLargeHet initiatief voor deze conferentie is genomen door twee ontwikkelaars van spellen: Logic Locks en Real-Life Gaming. De conferentie is opgebouwd met sprekers, interactieve sessies en natuurlijk spelelementen. Elles van Asseldonk van Logic Locks: “We zijn er op uit om kennis te delen, zodat deze markt zich professioneel kan ontwikkelen. Het verbeteren van kwaliteit en competenties is voor ons belangrijker dan het afschermen van een markt.”

Meer informatie: www.upthegame.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *