Co-creatie attractie Bellewaerde Park ook op TV

Voor het eerst in de Belgische pretparkenwereld laat Bellewaerde Park zijn bezoekers actief mee bepalen hoe een nieuwe attractie er zal uitzien.  Vijf creatieve kinderduo’s uit de Vlaamse provincies hebben zich samen met vijf bekende creatievelingen de afgelopen weken ingezet om van de nieuwe attractie Jungle Mission een spannende expeditie te maken.

De avonturen van deze creatieve teams zullen vanaf zondag 20 maart te zien zijn op alle regionale zenders van Vlaanderen in de speciaal gemaakte TV-serie ‘De Jungle Kids’. Op de speciale blog www.dejunglekids.be kan men deze avonturen op de voet volgen met talloze extra’s en interessante weetjes.

Wie zijn De Jungle Kids

Een paar weken geleden ging Bellewaerde Park op zoek naar vijf coole, creatieve kinderen uit vijf provincies om van de nieuwe attractie Jungle Mission de spannendste belevenis te maken.  Uit de honderden inschrijvingen werden vijf gelukkige Jungle Kids gekozen die samen met een vriendje of vriendinnetje én een Bekende Creatieveling de nieuwste attractie zullen ontwerpen.

West Vlaanderen

West-Vlaanderen: Evelien, Selien & Gerda Dendooven

Evelien Devos (11 jaar) en Selien Colpaert (10 jaar) zijn beiden afkomstig uit Reningelst.  De twee vriendinnen zijn zot van knutselen, tekenen en chiro.  Samen met Gerda Dendooven vormen ze het West-Vlaamse team dat instaat voor de grafische elementen in de attractie.

Oost-Vlaanderen: Daan, Noah & Els De Schepper

De Oost-Vlaamse gemeenten Evergem en Eeklo sturen hun twee meest creatieve avonturiers.  Daan De Baerdemaeker (10 jaar) en Noah Welvaert (10 jaar) zijn twee bezige jongens die in hun vrije tijd kampen bouwen, voetballen en gamen op de pc. Samen met één van Vlaanderens meest succesvolle vrouwelijke stand-up comedians, Els De Schepper, bedenken de jongens de special effects van de nieuwe attractie.  Explosies, vuur- , water- en rookeffecten maken deel uit van hun spannend Jungleavontuur.

Antwerpen: Reno, Annelore & Dirk Draulans

Reno Goelen (9 jaar) uit Herentals spendeert elke seconde van zijn vrije tijd aan het bouwen van attractieparken in lego en samen met zijn vriendin Annelore Brems (8 jaar) uit Lier zullen ze met Dirk Draulans instaan voor het bouwen van een geheime vluchtroute voor de inboorlingen van het dorp in Jungle Mission.

Vlaams Brabant

Vlaams-Brabant: Jade, Berre & Eric Baranyanka

De Vlaams-Brabantse Jungle Kids zijn zus en broer Jade (13 jaar) en Berre (11 jaar) Vandenbussche uit Schepdaal.  Dansen, knutselen, buitenspelen met de broers en zussen, kampen bouwen, voetbal, circusschool, gitaar spelen, volleybal, in bomen klimmen,… allemaal hobby’s die deze twee avonturiers zullen helpen met hun jungle-opdracht samen met Eric Baranyanka.  Dit trio neemt de muziek en geluiden van de nieuwe attractie onder handen.

Limburg: Sarah, Quinten & Jani Kazaltzis

Sarah (12 jaar) en Quinten (8 jaar)  Maesen uit Ham zijn samen met Jani Kazaltzis de Limburgse creatievelingen. Sarah is geïnteresseerd in mode, dieren, zang en showbizz, Quinten bouwt kampen, zwemt en is verzot op buitenspelen.  De ideale combinatie om met de hulp van Jani de aankleding en decoratie van de attractie Jungle Mission in goede banen te leiden.

Jungle Mission

Jungle Mission neemt de hele familie mee op een avontuurlijke boottocht naar het hart van de Jungle.  Om zich tegen indringers te beschermen hebben inboorlingen de hulp ingeroepen van watergeesten.  Deze geesten zullen de mythische krachten van de rivier op de ontdekkingsreizigers loslaten: van waterspuiters en vuurspuwende slangen tot geheimzinnige dansfonteinen en onverwachte waterexplosies… Een unieke groepsexpeditie, waaraan iedereen kan deelnemen !

Eerste aflevering…

In de eerste aflevering van De Jungle Kids zal te zien zijn wie de kinderen zijn en hoe ze kennismaken met hun bekende creatieveling.  Deze creatieveling heeft een belangrijke brief mee van Bellewaerde Park, hier begint hun grote Jungle avontuur…

Blog

Al deze avonturen en nog veel meer extra’s zijn ook te volgen via www.dejunglekids.be

Over Bellewaerde Park

Het park opent zijn deuren op 9 april. Vanaf het seizoen 2011 kunnen bezoekers de nieuwe attractie ‘Jungle Mission’ komen ontdekken.

Bellewaerde Park maakt deel uit van Compagnie des Alpes. Voor meer informatie, surf naar www.compagniedesalpes.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *