Burgers’ Zoo organiseert ‘Fantastische Fabelwezens’

Een reusachtige roodkleurige draak met een lengte van 5,3 meter, een vleugelspanwijdte van 5,5 meter en een hoogte van 3,18 meter vormt vanaf zaterdag 12 oktober het pronkstuk van het evenement Fantastische Fabelwezens in Burgers’ Zoo. Donderdag 10 oktober om 8.30 uur hebben medewerkers van de technische dienst van het Arnhemse dierenpark het rook briesende reptiel op zijn plaats gehesen.

Foto: Burgers’ Zoo

Tientallen wonderlijke wezens 

In opdracht van Burgers’ Zoo zijn tientallen kleurrijke fabelwezens speciaal voor het Arnhemse dierenpark vervaardigd. Naast de draak ontdekken bezoekers ook figuren als centauren, eenhoorns, mandragora’s, weerwolven, zeemeerminnen, de Yeti, het Monster van Loch Ness of bijvoorbeeld de Minotaurus. Sommige wezens kennen hun oorsprong in de Griekse mythologie, andere stammen uit de Europese folklore of de moderne tijd.  

Verhalen met talloze raakvlakken 

Mensen raken al tienduizenden jaren gefascineerd door dieren en natuur. In vroegere tijden hadden mensen echter vaak geen idee hoe bepaalde natuurverschijnselen ontstaan. Menselijke verklaringen voor bijzondere gebeurtenissen en onbekende dier- en plantensoorten hebben waarschijnlijk bijgedragen aan het ontstaan van verhalen over allerlei fabelwezens.Het evenement Fantastische Fabelwezens wil niet alleen vermaken en verwonderen, maar bezoekers ook prikkelen om dieper te duiken in deze wonderlijke verhalen met hun talloze verwijzingen naar natuur, cultuur en geschiedenis.  

Foto: Burgers’ Zoo

Van zaterdag 12 oktober 2024 tot en met zondag 9 maart 2025 organiseert Koninklijke Burgers’ Zoo het evenement Fantastische Fabelwezens. Waar verhalen tot leven komen. Het evenement is bij de normale entreeprijs inbegrepen en voor abonnementhouders gratis.

Meer informatie: Burgerszoo.nl

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *