Burgers Zoo game op smartphone verbindt dierentuin met thuisbeleving

Koninklijke Burgers’ Zoo heeft een zelfbedachte 360 graden video fotosafari game ontworpen: Burgers’ Zoo Snapshot. Spelers krijgen de opdracht om de mooiste dierenfoto’s te maken in het Arnhemse dierenpark voor een foto-expositie. Als fotograaf ga je in een 360 graden omgeving op zoek naar bijzondere gebeurtenissen om te fotograferen. Het doel van de game is om de inhoudelijke bekendheid van het park op interactieve wijze te vergroten onder de jeugd.

Het Arnhemse dierenpark kent een hoge naamsbekendheid, maar qua inhoudelijke bekendheid valt nog de nodige terreinwinst te boeken. Kinderen maken op een educatieve en speelse manier kennis met het dierenrijk en proberen Burgers’ Zoo thuis of op de achterbank van de auto alvast uit.

360 graden beleving in moderne dierenparken
Bij veel consumenten bestaat nog het oude beeld van dierenparken waarbij je langs dierverblijven loopt en in een vrij passieve rol van buiten naar binnen kijkt. De moderne ecodisplays van Burgers’ Zoo prikkelen echter in een offline 360 graden beleving alle zintuigen, waarbij bezoekers zich echt even tussen de vissen op de bodem van het Indo-Pacifische gebied wanen, of in de vochtige jungle van Afrika en Indonesië.

De opzet van het spel
Het spel bestaat uit verschillende levels, waarbij elk level staat voor één van onze ecodisplays (het tropisch regenwoud van de Bush, de rotswoestijn van de Desert, de Oost-Afrikaanse savanne van de Safari of bijvoorbeeld het tropisch koraalrif van de Ocean). Per ecosysteem krijgt de speler verschillende opdrachten om bepaalde foto’s van dieren te maken. In een digitale 360 graden omgeving moet je op zoek naar het juiste fotomoment. Zo moet je in de Ocean bijvoorbeeld op zoek naar de zwartpunthaai, in het Park naar de gorilla, of in de Bush naar het aardvarken. Soms moet je echt iets ontdekken, terwijl het een andere keer een kwestie is van de juiste timing. Met het vervullen van de juiste opdracht, win je leuke infokaarten en kun je nieuwe levels ontsluiten, oftewel het volgende ecodisplay.

De achterliggende filosofie
“Het directe contact met de natuur wordt steeds zeldzamer. Als park hebben wij daarom een steeds belangrijkere rol te vervullen in het binden van de mens met de natuur. Wij geloven sterk dat we door het natuurgetrouw nabootsen van ecosystemen bezoekers op een heel indrukwekkende wijze dieren en natuur kunnen laten ervaren en ook daadwerkelijk wat kunnen meegeven. Educatie is één van onze belangrijkste pijlers,” aldus Tim Lammers, marketing manager van Burgers’ Zoo.

“Tegelijkertijd merken we dagelijks dat we als park qua naamsbekendheid hoog scoren, maar dat er qua onderscheidend vermogen (inhoudelijke bekendheid) nog altijd wat te winnen valt. Content creatie speelt hierbij een grote rol. Burgers’ Zoo maakt daarom in zijn communicatiekanalen veelvuldig gebruik van foto- en videomateriaal, waarbij video’s een steeds grotere rol gaan spelen.”

Met deze 360 graden video game maken kinderen thuis of op de achterbank van de auto alvast virtueel kennis met de kleurrijke leefgebieden die het Arnhemse dierenpark te bieden heeft. Spelenderwijs zijn er educatieve elementen in het spel verwerkt, zodat de spelers een hoop leren over dieren en natuur. Burgers’ Zoo zet reeds diverse mediakanalen in om de beleving naar de bezoeker toe te trekken. Zo biedt het Arnhemse dierenpark bijvoorbeeld ook op het eigen YouTube-kanaal 360 graden video’s aan en heeft het een speciale app ontwikkeld voor Apple TV.

Meer informatie: www.burgerszoo.nl/
Download voor iPhone / iPad: https://www.burgerszoo.nl/snapshot-iphone.
Download voor Android: https://www.burgerszoo.nl/snapshot-android.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *