Brede samenwerking voor regionaal sprookjesfestival Arnhem

Van 18 t/m 26 oktober staat Arnhem en de omliggende regio in het teken van sprookjes. Met haar sierlijke parken, vorstelijke kastelen, klaterende beekjes, glooiende heuvels en sfeervolle plekjes is Arnhem de gedroomde locatie voor het Sprookjesfestival.

Sprookjesfestival+2014,+fotografie+CatsWithoosjpgSprookjes komen binnen het festival terug in de breedste zin van het woord. Zowel traditionele als moderne sprookjesverhalen vinden hun weg binnen het enorme aanbod aan activiteiten. Mooie prinsessen, hardwerkende kabouters, lieve wolven, rondspringende kikkers en grappige lakeien duiken op in de sprookjesvertolkingen van gevestigde en opkomende kunstenaars. Dans, (vertel)theater, musical, muziek, film, workshops: verschillende culturele disciplines passeren de revue in het theater, op school, op straat en in de wijken. Er zijn honderden activiteiten op circa 40 verschillende locaties. Het thema van de editie 2014 is ‘dierlijk’.

Enkele hoogtepunten:

Sprookjesparade zaterdag 18 oktober van 13.00 tot 14.00 uur binnenstad Arnhem
Zaterdag 18 oktober 2014 vindt om 13.00 uur de grote opening plaats, met een vrolijke Sprookjesparade door de binnenstad van Arnhem. Heel veel prachtig verklede kinderen en sprookjesfiguren zullen meedoen en wie zeker niet ontbreekt is Prinses Arnerijntje. De route start bij de Eusebius kerk, gaat door de Koningstraat, Vijzelstraat en Kortestraat naar Rozet. Het startsein wordt op gepaste wijze gegeven door de directeur van dierentuin Burgers’ Zoo, de heer Alex van Hooff.

Omelet Pirouet: workshop door Introdans in de Eusebius kerk
Gratis workshop voor iedereen vanaf 6 jaar. Zaterdag 18 oktober om kwart voor 11 en kwart voor 12. Iedereen die meedoet aan de workshop mag meelopen in de Sprookjesparade. Je moet je wel even opgeven via info@sprookjesfestival.nl ovv ‘Omelet Pirouet’.

Sprookjesconcert in Luxor Live zondag 19 oktober om 14.00 uur (3+)
Sprookjesfiguren nemen de kinderen mee in de wereld van sprookjes! Ze ontmoeten o.a. Doornroosje, Roodkapje, Assepoester en Klein Duimpje. De kinderen toveren, zingen en dansen mee in dit spetterende concert.

Films in Focus Filmtheater Arnhem
Miniscule in de mierenvallei, De nieuwe avonturen van het molletje, Johan en de verenkoning en natuurlijk de griezelavond!

Snowwhite en de zeven breakers
Schouwburg Arnhem zondag 19 oktober om 16.00 uur (8+)
Aya blaast het stof van het sprookje en maakt van Snow White en de zeven breakers een spetterende show waarin spel, zang, hiphop, b-boying en moderne dans samenkomen. Een nieuwe vorm voor een oeroud verhaal over het leven, dat met elk einde ook een nieuw begin brengt. Entertainment van niveau voor de hele familie.

En verder:
Uitreiking Sprookjesei, Expositie Woudwezens in Sonsbeek park, kabouters in de Steile Tuin, Knutselactiviteiten in Wijkencentra, een schilderwedstrijd op alle basisscholen in Arnhem, de Binnenstad puzzeltocht, veel activiteiten op de kastelen in de omgeving van Arnhem, voorstellingen in hotel Haarhuis en Stadsvilla Sonsbeek, een lezing over ondeugende sprookjesfiguren in café- brasserie Dudok, poppenspel in Molen de Kroon, een workshop over de duif William of Orange in het Museum voor Moderne Kunst, een Wajang voorstelling in Museum Bronbeek, allerlei activiteiten in Burgers’ Zoo, ‘Keten’ bij Huis Oostpool, een expositie in de Eusebius Kerk, Drek in manege Stal Mansour, heel veel activiteiten in het Watermuseum en in het Bezoekerscentrum en nog en nog en nog veel meer…..

Kijk voor het hele programma op www.sprookjesfestival.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *