Bouw Reuzenrad op De Pier in Scheveningen van start

Op De Pier in Scheveningen zijn de werkzaamheden gestart voor de bouw van een vijftig meter hoog reuzenrad. Dit is het eerste reuzenrad van Europa boven zee. De bouw neemt enkele weken in beslag waarna het rad direct in gebruik wordt genomen. In het reuzenrad, met 36 gesloten gondels waaronder één volledig van glas, kan straks worden gedineerd met wijds uitzicht over de stad én zee.

artist impression van het reuzerad
artist impression van het reuzerad

Skyview Attractions is verantwoordelijk voor de realisatie van het zogenaamde ‘Dinnerwheel´ dat door het Limburgse bedrijf Dutch Wheels (onderdeel van Vekoma) is ontwikkeld. Bij de berekening van de constructie door Royal HaskoningDHV is rekening gehouden met de meest extreme weersomstandigheden.

Hollands glorie met internationale allure op De Pier
Het reuzenrad wordt gerealiseerd door Skyview Attractions en wordt naar verwachting half juli al in gebruik genomen. Perry Oerlemans, eigenaar Skyview Attractions: “Samen met andere ondernemers van Nederlandse bodem, zoals Dutch Wheels, zijn wij internationaal betrokken bij de ontwikkeling en realisatie van dergelijke attracties. De kans om in ons eigen land op zo’n iconische plek als De Pier een rad te bouwen hebben we met beide handen aangegrepen. Hiermee beschikt De Pier straks niet alleen over het eerste rad van Europa dat gebouwd is boven zee, maar krijgt het ook de internationale allure die het verdient!”

de bouw is gestart
de bouw is gestart

Over De Pier
De Pier is sinds 18 juli 2015 weer open voor het publiek, nadat KondorWessels Vastgoed (VolkerWessels) en DanZep deze in oktober 2014 kochten. De vernieuwde Pier is inmiddels een ware foodboulevard, met een eigentijds en hoogwaardig aanbod van streetfood, restaurants, bars, terrassen en winkels. Op De Pier vinden het hele jaar door festivals, culturele events, Pier markets, kidsmiddagen, educatieve activiteiten en muzikale optredens plaats. Vanaf half juli opent De Pier een nieuw attractie: een vijftig meter hoog reuzenrad. De Pier is het hele jaar open en dagelijks toegankelijk vanaf 10.00 uur.

Meer informatie
www.skyviewdepier.nl
www.pier.nl
www.skyviewattractions.com

Bewaren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *