Bobbejaanland introduceert VR Coaster en een Maze/Escape Room

In het nieuwe pretparkseizoen kunnen bezoekers van Bobbejaanland kennis maken met een Virtual Reality coaster ‘Mount Mara’ met de bestaande achtbaan ‘Revolution’ als basis; en de Samsung Gear VR voor de technologie. Ook speelt het park in op de grote populariteit van Escape Rooms met een doolhof/escape room-combinatie: ‘Escape from the nightmare motel’.

MM_01VR Coaster
De nieuwe VR attractie wordt in samenwerking met Samsung toegepast op de bestaande Revolution. De ridetrack van de Revolution wordt niet aangepast, je zet de Samsung GEAR VR bril op en waant je meteen in een nieuwe wereld.
“Virtual Reality wordt steeds populairder. We zijn dan ook enorm trots dat we in samenwerking met Samsung deze hoogtechnologische beleving aan onze bezoekers kunnen aanbieden”, vertelt Roland Kleve. “Met Mount Mara gaan we opnieuw voluit voor beleving. Daar kozen we vorig jaar met Adventure Valley en The Forbidden Caves al resoluut voor. Het verhaal in deze zone was voor ons toen nog niet af, nu is de cirkel wel rond. Met Banana Battle, King Kong, Forbidden Caves en Mount Mara hebben we een mooie, avontuurlijke en verrassende zone neergezet waar we bijzonder trots op mogen zijn”, vult hij aan.
Serge Vandriessche van Samsung, vertelt: Bij Samsung zijn we pioniers in de ontwikkeling van nieuwe technologieën en één daarvan is mobiele virtuele realiteit. Wanneer je een smartphone van Samsung vastklikt in de Samsung Gear VR, een speciale bril, word je onmiddellijk verplaatst naar een andere, virtuele wereld. De mogelijke toepassingen van deze nieuwe technologie zijn eindeloos en nu dus ook op het vlak van entertainment. De Mount Mara powered by Samsung is daar een fantastisch voorbeeld van en op deze manier zullen we verschillende duizenden mensen laten kennis maken met deze vernieuwende technologie. We zijn dan ook heel enthousiast over deze unieke samenwerking met Bobbejaanland.

“Waar de Revolution al erg populair was bij kindjes vanaf 1 meter, ligt de leeftijdsgrens van de Samsung GEAR VR iets hoger”, legt Roland Kleve uit. “Om ook onze kleinste bezoekertjes op hun wenken te bedienen, kunnen zij nog een aantal uren per dag genieten van de Revolution. Bovendien is de ride een van de populairste van ’t Plezantste Land, we willen dan ook dat hij ook onder zijn huidige vorm nog kan blijven voortbestaan.”

Combinatie van een maze met een Escape Room
Nightmare Motel is een combinatie van het traditionele Halloween horror labyrinth en de trendy escape rooms.
Als nietsvermoedende toerist kom je terecht in het Nightmare Motel. Na het inchecken ontdek je dat je allesbehalve een rustige nacht tegemoet gaat. Je krijgt een sleutelbos mee maar raakt nergens meer buiten, alle deuren blijken gesloten te zijn. Past deze sleutel? Misschien eens een andere proberen! Ben jij stressbestendig genoeg om binnen de acht minuten aan de oude hotelbewoners te ontstnappen?
Het Nightmare Motel werd gebouwd door Cintia Del Mastro van Del Dracco Entertainment. Zij tekenden voordien ook al voor alle haunted houses die Bobbejaanland rijk is. Deze doolhoven liggen mee aan de basis van het stijgende halloweensucces.
Nightmare Motel is vanaf 2 april geopend. Je kan de attractie met maximum vier andere hotelgasten betreden, want je redt het niet alleen. Een poging om het Nightmare Motel op tijd te verlaten kost €5.

Meer informatie: www.bobbejaanland.be

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *