Bijna 17 procent van alle nieuwe fietsen is elektrisch

Het aandeel van elektrische fietsen in de totale verkoop van nieuwe tweewielers afgelopen jaar is gestegen tot 16,9 procent. In 2011 bedroeg dat aandeel nog 15,1 procent. Dat heeft ook gevolgen voor de populariteit van fietsroutes.

een fiets-oplaadpunt als klantenbinder
een fiets-oplaadpunt als klantenbinder

Actieradius omhoog
De toename van de verkoop van elektrische fietsen heeft ook een direct gevolg voor de recreatieve fietsroutes. De actieradius, met name van ouderen, is door deze technische innovatie enorm uitgebreid. Routes worden langer en er kunnen daardoor meet attracties en bezienswaardigheden aan elkaar geknoopt worden. Voor de langere tochten is een tussenstop met oplaadpunt gewenst; alhoewel steeds vaker een reservebatterij voor een oplossing zorgt.

Minder fietsen verkocht
In 2012 werden 1.035.000 nieuwe en 680.000 tweedehands fietsen verkocht in Nederland. Dat is een daling van respectievelijk 13,6 en 0,9 procent ten opzichte van 2011. Van de nieuwe exemplaren waren er 175.000 voorzien van elektrische trapondersteuning en ruim 81 procent werd geleverd door de vakhandel. Daarmee waren de “e-bikes” goed voor 20,8 procent van alle nieuwe fietsen binnen dit verkoopkanaal, terwijl het aandeel in 2011 nog 18,5 procent bedroeg.

Meer informatie: www.raivereniging.nl en BOVAG

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *