Bezoek Ajax Experience blijft achter bij verwachting

September 2011 werd de Ajax Experience geopend. Op een fansite neemt auteur Pieter Zwart de attractie kritisch onder de loep en noemt het een geldverslindend initiatief. Een woordvoerder van Ajax onderkent dat de Ajax Experience op dit moment nog niet aan de verwachtingen voldoet, maar ziet wel verbetering.

Naast de experience op het Rembrandtsplein, beheert de club ook nog een museum in de Amsterdam ArenA. Omdat er een grote verbouwing plaatsvindt in het stadion, is het museum tijdelijk gesloten. De Ajax Experience vervangt het Ajax museum dus niet.

Lopen de bezoekcijfers inderdaad achter bij de planning?
“Exacte cijfers kan ik helaas niet geven. Wel klopt het dat de bezoekersaantallen achterblijven. Dit komt mede doordat de Ajax Experience pas in het  naseizoen (september) werd geopend, in plaats van in de aanloop naar het hoogseizoen. Daar kan ik nog aan toevoegen dat andere ‘Experiences’ in Amsterdam pas in tweede jaar de gewenste aantallen halen.”

Over de toekomst van de Experience laat Ajax weten: “Er wordt op veel verschillende manieren promotie gemaakt voor een bezoek aan de Ajax Experience. De Ajax Experience gaat niet dicht en de bezoekersaantallen trekken aan.”

Meer informatie: www.ajax.nl/Ajax-Experience/Preview.htm

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *