Bezoek aan Burgers’ Zoo stabiel in 2016

In totaal bezochten 1.023.469 mensen het Arnhemse Burgers’ Zoo in 2016; net iets minder dan de 1.040.804 gasten die in 2015 werden verwelkomd. In september ging de bouw van Burgers’ Mangrove van start, ’s werelds grootste overdekte mangrove met zeekoeien, vlinders, vogels, vissen, reptielen en krabben. De opening staat gepland in de zomer van 2017.

burgers mangroveEen nieuw gebied in 2017: Burgers’ Mangrove
Burgers’ Zoo staat bekend om zijn ecodisplays: grootschalig vormgegeven natuurgebieden waar dieren in zo groot mogelijk vrijheid leven. In september 2016 werd het startsein voor de bouw van Burgers’ Mangrove gegeven: de grootste overdekte mangrove ter wereld met een oppervlakte van ruim 3000 vierkante meter met zeekoeien, vlinders, vogels, reptielen, vissen en krabben. Burgers’ Mangrove is geïnspireerd op het natuurgebied in Belize dat Burgers’ Zoo beschermt: www.csfi.bz. Voordat de bouw van het nieuwste project Burgers’ Mangrove van start kon gaan in september, vond eerst een omvangrijke verhuizing van circa 240 vogels, vissen en reptielen naar collega-dierenparken in binnen- en buitenland plaats. Dierenwelzijn stond hierbij centraal: de biologen hebben maandenlang voorbereidingen getroffen om de meest geschikte collega-dierenparken te vinden voor de dieren. De bouw loopt keurig op schema en de opening van Burgers’ Mangrove staat gepland in de zomer van 2017. Opvallend zijn de vele innovatieve duurzame toepassingen in het ontwerp en de bouw, zoals bijvoorbeeld het gebruik van een energiezuinige warmte/koude-opslaginstallatie (WKO), FSC-gecertificeerd hout en een helofytenfilter gebaseerd op mangroveplanten.

Een Cheetah zesling die in 2016 werd geboren (foto: Theo Kruse)
Een Cheetah zesling die in 2016 werd geboren (foto: Theo Kruse)
Meer grote plannen voor 2017
Elke schoolvakantie organiseert Burgers’ Zoo bovendien een thematisch evenement dat de beleving voor de bezoeker verder versterkt. Het eerste evenement staat qua data al vast: van 17 februari tot en met 5 maart 2017 vindt het lichtfestival Burgers’ Light plaats. In de zomervakantie organiseert Burgers’ Zoo wederom een educatieve musical, na het succes van Deep Ocean Monsters in 2016. Deep Ocean Monsters trok in totaal 80.000 bezoekers en werd met een gemiddeld cijfer van 8,7 gewaardeerd, waarbij 75% van de respondenten aangaf ook echt wat geleerd te hebben. Voor de meivakantie, herfstvakantie en kerstvakantie zijn de plannen voor thematische evenementen eveneens reeds in vergevorderd stadium.

Meer informatie: www.burgerszoo.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *