Bergeijk, Texel en Tubbergen genomineerd voor Wandelgemeente van het Jaar

De gemeenten Bergeijk, Texel en Tubbergen zijn genomineerd voor de Wandelgemeente van het Jaar. Deze gemeenten springen er op een bijzondere manier uit voor wandelaars. De jaarlijkse verkiezing wordt georganiseerd door ‘te voet’, de wandelkrant van Nederland.

Overal in Nederland zetten gemeenten talloze wandelpaden, ommetjes, wandelnetwerken, themaroutes en kuiertochten uit. ‘Te voet’, de wandelkrant van Nederland, is vorig jaar begonnen met een beoordeling van de wandelmogelijkheden in gemeenten in Nederland. In 2010 werd de gemeente Horst aan de Maas gekozen tot Wandelgemeente van het Jaar.

Nadat tientallen gemeenten in Nederland deelnamen aan de voorronden voor de Wandelgemeente van het Jaar, zijn Bergeijk, Texel en Tubbergen genomineerd. Deze gemeenten blijken extra vriendelijk voor wandelaars.

Verslaggevers van ‘te voet’ zullen afreizen naar De Grote Drie en ter plekke de mooiste route van de gemeente beoordelen. Daarbij wordt onder meer gekeken naar het percentage onverharde paden, rustpunten en horeca onderweg, afwisseling in het landschap, exclusiviteit voor de wandelaar, bereikbaarheid en informatie en promotie.

De beoordelingen van de genomineerden verschijnen in de eerstkomende editie van ‘te voet’, die vrijdag 25 februari verschijnt. Vanaf die datum kan iedereen stemmen voor de favoriete wandelgemeente op www.wandelkrant.nl. Zowel de stem van de lezer als die van de redactie bepaalt uiteindelijk de winnaar voor de Wandelgemeente van het Jaar 2011.

Benieuwd waarop een wandelgemeente wordt beoordeeld? Bekijk de checklist voor Bergeijk:
ANTAL LOKALE WANDELROUTES: 22 (14 gemarkeerd, 8 alleen beschrijving)
AANTAL KILOMETER WANDELPAD: 175 kilometer
CONTROLE WANDEL ROUTES: wandelroutenetwerk twee keer per jaar, andere routes één tot twee keer per jaar
WANDELVIERDAAGSE: nee
GPS-ROUTES: ja
THEMAWANDELROUTES: ja
LAW DOOR GEMEENTE: ja, Grenslandpad en Pelgrimspad
OVERIGE WANDEL ROUTES: Onder meer het Airbornepad Market Garden, Streekpad 5 Vennekespad
AANTAL HOTELS: 4
AANTAL B&B’S: 10
AANTAL BUNGALOWPARKEN: 1
AANTAL GROEPSACCOMMODATIES: 9
AANTAL CAMPINGS: 18
regulier: 4;
minicamping: 14
BIJZONDERHEDEN:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *