Bellewaerde Park investeert vier miljoen in nieuwe Family Coaster

Ook in lastige economische tijden blijven goede investeringen het beste recept om de bezoekersaantallen op peil te houden. Het Belgische Bellewarde haalt met de  Huracan een indoor rollercoaster in huis met unieke bijzonderheden en effecten. Deze attractie werd op maat gemaakt voor het park.  Op het Mexicoplein in Bellewaerde Park zal een in het oog springende ingang worden gebouwd.  Via deze levensgrootte Mayaanse tempel zullen de bezoekers de god Huracan kunnen bezichtigen.  Een tweekoppige slang zal de trein vormen van de coaster. 

De attractie start met een dark ride waar de bezoekers blootgesteld worden aan vuur-, water- en windeffecten in verrassende authentieke Mayadecors.  Via een lift verlaat de coaster dan het gebouw en nemen de treinstellen een bocht boven het Mexicoplein om vervolgens het gebouw terug naar binnen te duiken.  De verschillende special effects en onboard muziek maken de beleving compleet voor jong en oud.

Met deze attractie bevestigt Bellewaerde Park zijn reputatie als een park voor de hele familie en vrienden, waar men telkens samen prachtige avonturen kan beleven.  De investering voor de nieuwe attractie bedraagt 4 miljoen Euro. De attractie is te bezoeken vanaf 30 maart 2013.

Enkele basisgegevens van de attractie:
Type: Custom Force Coaster – Force Five
Constructeur: ZIERER Karussell- und Spezialmaschinenbau GmbH
Thema: Maya’s
Zone: Mexico
Opening: Voorjaar 2013
Investering: 4.000.000 euro
Lengte: 500 m
Hoogte: 15 m
Snelheid: 50 km/u
G-kracht: 4 G
Inversies: Geen
Treinen: 2
Wagons: 10
Duur rit: 2 minuten
Capaciteit/trein: 20 personen
Capaciteit/uur: 1000 personen
Toegankelijkheid vanaf 5 jaar
Unieke elementen: Dark ride & Outdoorgedeelte
Muziek aan boord van de wagons
Special effects: Lasers, vuur, wind, water, mist, …

Meer informatie: www.bellewaerdepark.be

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *