Bellewaerde opent Mundo Amazonia nog zonder topattractie

Afgelopen zaterdag openede Bellewaerde (Ieper, België) haar nieuwste themazone Mundo Amazonia. Helaas moet de zone het nog doen zonder de nieuwe topattractie ‘Amazonia’, welke begin februari aan de pers werd gepresenteerd. Lange levertijden hebben geresulteerd in vertraging, waardoor de testfase nog niet is afgerond.

Amazonia in Bellewaerde Park (© Erik Huijing)

De nieuwe themazone van Bellewaerde vervangt het oude western gedeelte van het park. De Keverbaan, een Zierer Tivoli-achtbaan uit 1981 werd eind 2022 gesloten om plaats te maken voor de nieuwe attractie. Bellewaerde investeerde in totaal 21 miljoen euro in Mundo Amazonia, de grootste investering van het park tot nu toe.

Helaas moet het park melden dat essentiële onderdelen van twee attracties te laat zijn geleverd, waardoor de testfases nog niet volledig zijn afgerond. Hierdoor wordt de opening van de wereldprimeur “Amazonia” en de mini-splash “Rio Do Cacao” voorlopig uitgesteld. Het park hoopt deze attracties zo snel mogelijk alsnog te openen.

De nieuwe zone is wel open gegaan en de nieuwe kiddie-coaster “Brazilian Buggies” en de vernieuwde River Splash “Rio Do Café” alsmede het nieuw horecapunt “Tropical Takeaway” en de nieuwe souvenirshop “Samba Souvenirs” zijn vanaf heden geopend.

Bellewaerde opende afgelopen zaterdag, 30 maart, haar deuren voor het 2024 zomerseizoen. Dit loopt tot 3 november.

Meer informatie: Bellewaerde.be

Rio do Cacao in aanbouw in februari (© Erik Huijing)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *