Bellewaerde opent Jungle Mission; een attractie ontstaan door co-creatie

Zaterdag 9 april is de nieuwe attractie, Jungle Mission, in het Belgische Bellewaerde Park officieel geopend. Dit is een waterattractie die je meeneemt op een spannende expeditie naar het hartje van de Jungle. Bijzonder is dat kinderen grotendeel hebben meebepaald hoe de attractie er uit komt te zien. Hun verrichtingen waren te volgen op TV.

opening Jungle Mission groepsfoto

De Jungle Kids: 10 kinderen, 5 bekende creatievelingen, 1 nieuwe pretparkattractie

Voor het eerst in de Europese pretparkenwereld laat Bellewaerde Park zijn bezoekers actief mee bepalen hoe een nieuwe attractie er zal uitzien.  Vijf creatieve kinderduo’s uit de Vlaamse provincies hebben zich samen met 5 bekende creatievelingen de afgelopen weken ingezet om van de nieuwe attractie Jungle Mission een spannende expeditie te maken.   Vandaag hebben De Jungle Kids samen met de bekende creatievelingen Jani Kazaltzis, Els De Schepper, Dirk Draulans, Eric Baranyanka en Gerda Dendooven Jungle Mission officieel geopend.  Zij kregen als allereersten het resultaat van hun werk te zien.

De avonturen van deze creatieve teams zijn nog tot 22 april te zien op alle regionale zenders van Vlaanderen in de speciaal gemaakte TV-serie ‘De Jungle Kids’. Op de blog www.dejunglekids.be kan men deze avonturen op de voet volgen met talloze extra’s en interessante weetjes.

 

Jungle Mission, een avontuurlijke boottocht voor de hele familie !

Jungle Mission neemt de hele familie mee op een avontuurlijke boottocht naar het hart van de Jungle.  Om zich tegen indringers te beschermen, hebben inboorlingen de hulp ingeroepen van watergeesten.  Deze geesten zullen de mythische krachten van de rivier op de ontdekkingsreizigers loslaten: van waterspuiters en vuurspuwende slangen tot geheimzinnige dansfonteinen en onverwachte waterexplosies… Een unieke groepsexpeditie, waaraan iedereen kan deelnemen !

 

Een investering van ruim 1 miljoen euro

Jungle Mission is een attractie van het type tow-boat-ride, wat wil zeggen dat er boten getrokken aan een kabel een parcours afleggen.  De totale investering voor de nieuwe attractie bedraagt ruim 1 miljoen euro.  Voor de realisatie van dit project werd voor het eerst beroep gedaan op de bezoekers van het park en hebben 10 Vlaamse kinderen samen met 5 bekende creatievelingen de attractie mee helpen ontwerpen.  Daarnaast hebben de eigen technische diensten, versterkt met 150 medewerkers van 25 diverse ondernemingen, gedurende 6 maand aan de nieuwe attractie gebouwd.

 

Facts & Figures

6000m³ water, special effects, adembenemende decoratie en 6 jungle diersoorten

  • De rivier waarop Jungle Mission zich afspeelt heeft een lengte van meer dan 315 meter en een diepte van 2 meter.  Met behulp van zware pompen neemt het ongeveer 20 uur in beslag om 6000m³ water vanuit de centrale vijver in de attractie te pompen.
  • Onderweg ervaren de bezoekers van de attractie tal van special effects.  Explosies, waterfonteinen, rookeffecten, geluidseffecten, watervallen, lichteffecten … allemaal minutieus uitgedokterd om de expeditieleden een onvergetelijk avontuur te laten beleven.
  • De natuur is alomtegenwoordig in Bellewaerde Park, maar om het junglegevoel in de attractie nog meer te versterken werd er voor extra beplanting gezorgd.  Duurzame houtsoorten (Clusiana & Robinia) en natuurlijke materialen zoals bamboe, riet, kokosmatten …  werden gebruikt voor de bouw en decoratie van de attractie.
  • De tocht wordt afgelegd op 8 boten waarop telkens tot 12 expeditieleden kunnen plaatsnemen.  De boten zijn uitgerust met koffers, gamellen, touwen, verrekijkers, lampen en tal van ander expeditiemateriaal.
  • Eén van de blikvanger voor deze nieuwe attractie is een rots met een 30 meter lange tunnel verborgen achter een waterval van wel 4 meter hoog.  In deze tunnel hangt een mysterieus sfeertje, het water borrelt er, er waait wind en tal van geheimzinnige geluiden trekken de aandacht.
  • Langsheen het parcours kunnen de bezoekers kennismaken met echte junglebewoners: 21 flamingo’s, 4 capibara’s, 7 mara’s, 6 neusbeuren, 5 witoorpenseelaapjes en 5 kleurrijke ara’s.

 

Over Bellewaerde Park

Bellewaerde Park is open van 9 april tot en met 6 november 2011.  Elke dag tijdens de paasvakantie van 9 april tot en met 30 april.

 

Meer informatie:  www.bellewaerdepark.be.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *