Bellewaerde krijgt nieuwe familiecoaster in 2013

Het Belgische Bellewaerde Park kondigt de bouw aan van een nieuwe familiale attractie, die geopend wordt in het voorjaar van 2013. Het park kiest voor een indoor family coaster met een gedeelte dark ride en een stuk outdoor op het Mexicoplein. De constructie van deze familiale rollercoaster is voor Bellewaerde Park het grootste project sinds jaren.

Family Coaster
De nieuwe achtbaan wordt ontworpen en speciaal op maat gemaakt voor Bellewaerde Park. Het is een indoor rollercoaster met unieke bijzonderheden en effecten. Zo zal de family coaster op een bepaald moment het gebouw verlaten voor een outdoor bocht boven het Mexicoplein, voorafgegaan door een dark ride waar de bezoekers blootgesteld worden aan vuur-, water- en windeffecten in verrassende authentieke Mayadecors.
In het indoor gedeelte komt de achtbaan op kruissnelheid en maken verschillende special effects en onboard muziek (uniek in België) de beleving compleet voor jong en oud. Met deze attractie trekt Bellewaerde Park resoluut de kaart van de families: een nieuwe sensatie voor het hele gezin.

Mayathema
Voor het thema van de attractie vond Bellewaerde Park zijn inspiratie in de boeiende cultuur en de rijke geschiedenis van de Maya’s. Voor het design van deze nieuwe attractie werden de typische architecturale bouwelementen en authentieke figuren van dit oude volk bestudeerd. Een mythologische kracht uit de eeuwenoude Mayacultuur speelt de
hoofdrol en dompelt de families onder in het avontuur.

Investering
Met deze nieuwe attractie is Bellewaerde Park toe aan zijn grootste investering sinds 1999. De constructeur van de attractie, Zierer, start de werken nog deze maand. De attractie wordt geconstrueerd in de bestaande gebouwen op het Mexicoplein. De opening is voorzien voor de start van het nieuwe seizoen in 2013. Het kostenplaatje bedraagt 4 miljoen euro.

Meer informatie: www.bellewaerdepark.be

 

Technische specificaties:

Type: Custom Force Coaster – Force Five
Constructeur: ZIERER Karussell- und Spezialmaschinenbau GmbH
Thema: Maya’s
Zone: Mexico
Opening: Voorjaar 2013
Investering: 4.000.000 euro
Lengte: 500 m
Hoogte: 15 m
Snelheid: 50 km/u
G-kracht: 4 G
Inversies: Geen
Treinen: 2
Wagons: 10
Duur rit: 2 minuten
Capaciteit/trein: 20 personen
Capaciteit/uur: 1000 personen
Toegankelijkheid vanaf 5 jaar
Unieke elementen: Dark ride & Outdoorgedeelte
Muziek aan boord van de wagons
Special effects: Lasers, vuur, wind, water, mist, …

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *