Bedrijfsleven in de bres voor komst van Nationaal W.O. II museum naar Nijmegen

Toerisme is voor de regio Arnhem Nijmegen een belangrijke bron van inkomsten en een grote werkgever. Daarnaast is het voor het vestigingsklimaat goed dat er in het gebied mooie, verrassende, leuke en interessante zaken te beleven zijn. Om die reden steunt het regionale bedrijfsleven de komst van het Nationale W.O. II Museum. De Kamer van Koophandel Centraal Gelderland is samen met het Regionaal Bureau voor Toerisme en Koninklijke Horeca Nederland een actie begonnen om deze steun ook zichtbaar te maken.

Battlefieldtoerisme zet regio op de kaart
Sinds jaar en dag is de Tweede Wereldoorlog en operatie Market Garden (de slag om Arnhem) een belangrijke peiler voor de (toeristische) aantrekkingskracht van het gebied. Er wordt gewerkt aan een groot ambitieus project om de regio als onderdeel van de Liberation Route nog verder te promoten en daarnaast wordt er ingezet op de realisatie van een grootschalig W.O. II Museum in de voormalige Vasim Fabrieken in Nijmegen. Het nieuwe museum zal een (inter)nationale aantrekkingskracht hebben en dit zorgt weer voor extra inkomsten en werkgelegenheid. De provincie Gelderland en de gemeenten Arnhem en Nijmegen zijn erg enthousiast. Er is inmiddels behoorlijk financieel budget toegezegd door diverse partijen, maar de provincie Gelderland en Europa zijn nog druk bezig hun definitieve positie in deze te bepalen.

Zorg ervoor dat we dit met elkaar realiseren!
Dat is de oproep van het regionale bedrijfsleven aan de beslissers. Inmiddels hebben naast de initiatiefnemers Ondernemersvereniging Bemmel, Ondernemersvereniging Huissen, Ondernemers Contact Overbetuwe, Stichting Mea Vota, Ondernemersvereniging Lindus, Kamer van Koophandel Centraal Gelderland, Koninklijke Horeca Nederland afd. Groot Nijmegen en het Regionaal Bureau voor Toerisme (RBT KAN) een adhesiebetuiging getekend.
Daarnaast worden toeristische ondernemers en horeca ondernemers in het gebied door het regionaal Bureau voor Toerisme en door Koninklijke Horeca Nederland gevraagd via een e-mail hun steun ook kenbaar te maken. De initiatiefnemers voor deze actie roepen het bedrijfsleven en ondernemersverenigingen op massaal hun steun ook kenbaar te maken. Dat kan door een e-mail te sturen aan of contact op te nemen met stirecgelderland@kvk.nl.

Tijdens de nieuwjaarsreceptie van de Kamer van Koophandel Centraal Gelderland op 7 januari 2013 in Papendal wordt ook aandacht besteed aan deze actie.

Bron: Persbericht Kamer van Koophandel

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *