Avonturenboerderij Molenwaard verkozen tot Beste Family Entertainment Center

Tijdens de Vakdag Het Nieuwe Dagje Uit is Avonturenboerderij Molenwaard verkozen tot beste Family Entertainment Center (FEC). Molenwaard leunt sterk op shows en entertainment, wat het uniek maakt in het Nederlandse attractielandschap.

Op de derde plek eindigde de winnaar van vorig jaar: The Maxx in Veenendaal (Jury: zij blijven doorontwikkelen). op plek twee vinden we ook een nieuwe attractie: Het Waddencentrum op de Afsluitdijk (Jury: zeer verrassend educatief centrum . De top 3 had uiteindelijk dezelfde jury-score. De doorslag om Avonturenboerderij Molenwaard tot winnaar uit te roepen is gebaseerd op de reviews van bezoekers via Social media websites en online platformen.

De winnaar, avonturenboerderij Molenwaard, trok in het openingsjaar meteen al 100.000 bezoekers – ver boven de prognose. Zonder hele dure attracties in te kopen biedt de avonturenboerderij toch een hele hoge kwaliteit aan beleving. En er zijn al volop plannen voor verdere uitbouw…

Wat is een FEC eigenlijk?

De jury gaf van tevoren een toelichting op de bonte verzameling genomineerden, die allemaal onder de noemer ‘Family Entertainment Center’ worden geschaard. Hans van Leeuwen: “We vatten onder deze term alle locaties samen die vermaak en entertainment bieden voor een hele brede doelgroep. In een familie moeten zowel de kinderen als de ouders zich goed kunnen vermaken. Verder moeten er minstens drie verschillende vormen van attractieaanbod te vinden zijn. In de Nederlandse praktijk wordt ook het onderdeel ‘eten en drinken’ steeds belangrijker.” De term FEC wordt richting de consument eigenlijk nauwelijks gebruikt; het is vooral een benaming die professionals in de recreatiesector gebruiken.

Meer informatie:

www.avonturenboerderij.nl

www.pleisureworld.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *