Attractie Ratatouille in Disneyland Parijs geopend

Vandaag, 10 juli, is een nieuwe wereld, die helemaal in het teken staat van de Disney•Pixar film Ratatouille, geopend in Disneyland Paris. Het nieuwe mini-land, La Place de Rémy, is een eerbetoon aan de kleine chef en bevindt zich in het Walt Disney Studios Park. In dit unieke land beleef je de avonturen van het ratje Rémy, die je kent van het witte doek.

Speciaal voor de opening voor internationale pers, die eind juni plaatsvond, waren ook Disney’s CEO, Bob Iger, voorzitter van de The Walt Disney Parks & Resorts, Tom Staggs, en Disneyland Paris’ CEO, Philippe Gas, aanwezig! Het nieuwe, culinaire land bestaat uit een attractie, restaurant en in het najaar van 2014 zal ook een souvenir winkel geopend worden.

ratatouille
buitenaanzicht

De attractie heet Ratatouille: The Adventure en is de 60e attractie die haar deuren opent in Disneyland Paris. In de ‘ratmobiel’ krimpen de gasten tot het formaat van een rat voor een waanzinnig culinair avontuur door Gusteau’s bekende restaurant. Het avontuur begint op de daken van Parijs, waarna de gasten zich begeven naar de bruisende keuken van het restaurant van Gusteau, om vervolgens een bezoekje brengen aan de voorraadkast en daarna de drukke eetzaal in te gaan onder toeziend oog van Chef Skinner. Dit smaakvolle avontuur zit vol onverwachte wendingen!
Ratatouille: The Adventure ligt aan La Place de Rémy, de Ratatouille versie van een typisch plein in Parijs. In dit nieuwe mini-land zit ook Bistrot chez Rémy, een restaurant wat, in een larger-than-life setting, heerlijke gerechten serveert, waaronder het bekende gerecht van de kleine chef: ratatouille. Een speciale winkel, Chez Marianne – Souvenirs de Paris, opent einde komend jaar ook haar deuren aan La Place de Rémy. In de winkel en in het restaurant kunnen bezoekers ook proeven van de speciaal ontwikkelde wijn en champagne!

ratatouille familieRatatouille: The Adventure is een unieke Disney attractie met karretjes die zich zonder rails voortbewegen langs enorme 3D projecties van de Pixar Animation Studios. De attractie combineert creatieve verbeelding en technische know-how, de kenmerken van Walt Disney Imagineering, om een state-of-the-art storytelling ervaring te creëren.

Zie ook ons eerdere artikel over de Nederlandse inbreng tijdens de bouw van de attractie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *