Aqua Mexicana in Attractiepark Slagharen officieel geopend

Op donderdag 21 mei 2015 hebben burgemeester Peter Snijders en Olympisch kampioene Inge de Bruin het Waterpark Aqua Mexicana in Attractie- & Vakantiepark Slagharen officieel geopend. In vier maanden tijd is een van de grootste waterparken – met onder andere 10 glijbanen en een bubbelbad voor 70 personen – in Nederland gebouwd. 

OpeningWouterenIngeOnder begeleiding van de Mexicaanse band “Mariachi Tierra Caliente”, schoolkinderen en genodigden opende burgemeester Peter Snijders van de gemeente Hardenberg symbolisch het waterpark door drievoudig Olympisch kampioene Inge de Bruin van de grootste glijbaan af te laten roetsjen. Directeur Wouter Dekkers daagde vervolgens de genodigden uit om de snelste tijd te halen in de glijbaan Yukatime.

Testfase
Het indoor- en outdoor complex van 5.200 m2 is in vier maanden gebouwd. Dekkers: “Als je een complex project als Aqua Mexicana in gebruikt neemt, dan heb je een testfase nodig. Het gaat altijd anders dan gepland. Om die reden hebben wij het waterpark op 1 mei beperkt in gebruik genomen. Nu is ook het buitengedeelte geopend en werkt alles naar behoren.”

Gethematiseerd
Aqua Mexicana is geheel gethematiseerd in de Mexicaanse oudheid. Zo zijn er levensgrote oude Mexicaanse huizen, rotspartijen en een Maya tempel gebouwd. In combinatie met attracties als interactieve glijbanen, sprayparks, waterspeeltuinen, een mega bubbelbad en een zwembad heeft Attractie- & Vakantiepark Slagharen een waterpark gebouwd voor jong en oud en voor alle weersomstandigheden.

Dekkers: “Slagharen had dringend behoefte aan indoorfaciliteiten. Met het onbestendige weer in Nederland kunnen mensen slecht plannen. En voor gezinnen met jonge kinderen is dat belangrijk. Aqua Mexicana biedt voor zowel bezoekers van het attractiepark als ook gasten van het vakantiepark uitkomst.” Met de realisatie van het waterpark legt Slagharen vooral de focus op verblijfsrecreanten.

Meer informatie: www.aquamexicana.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *