ANWB kids verkiezen Continium tot leukste museum

Wetenschapsmuseum in Kerkrade is voor het tweede achtereenvolgende jaar verkozen als winnaar. Het museum kreeg van de kinderinspecteurs het hoogste gemiddelde cijfer van een 9.3; een tiende hoger dan vorig jaar. Nicole Samson, Commercial Manager van Continium is blij met de titel: ‘Continium is een museum voor het hele gezin. Dat kinderen vinden dat wij het goed doen, is een kroon op ons werk!’

continium
Continium

Vanaf 1 juni 2012 tot 6 mei 2013 vulden totaal 1535 Museuminspecteurs 3384 inspectierapporten in op museuminspecteurs.nl van 396 verschillende Nederlandse musea. De inspecteurs beoordeelden de musea aan de hand van veertien vragen in drie categorieën: wat is er te doen en te leren, wat is er speciaal voor kinderen en hoe was de service? Dit jaar kon dat voor het eerst ook met de Museuminspecteurs App.

De winnende musea met de hoogste gemiddelde cijfers in de provincies waren genomineerd voor de titel kidsproof-Museum 2013:

· Continium, Limburg (9.3)
· NEMO, Noord-Holland (9.2)
· Archeon, Zuid-Holland (9.0)
· Natuurmuseum Brabant, Brabant (8.9)
· Geldmuseum, Utrecht (8.7)
· Gevangenismuseum, Drenthe (8.6)
· Nederlands Openluchtmuseum, Gelderland (8.4)
· Aviodrome, Flevoland (8.2)
· Nederlands Stripmuseum, Groningen (8.0)

Provinciale winnaars met minder dan 35 inspecties maakten geen kans op de titel maar kregen een eervolle vermelding:

· Twents Techniekmuseum HEIM (8.6)
· Natuurmuseum Fryslan (8.4)
· Terra Maris (8.0)

Ook dit jaar geven kinderen musea gemiddeld het eindcijfer acht. Siebe Weide, directeur van de Nederlandse Museumvereniging is erg tevreden: ‘De Museuminspecteurs zijn kritische bezoekers van musea. Dat deze kinderen musea gemiddeld een acht geven laat zien hoeveel plezier er te beleven valt in musea.’ Mirjam Sijmons, ANWB-hoofddirectielid is het met Weide eens: ‘Ruim 3000 ingevulde inspectierapporten laten ons inzien dat kinderen erop uit willen trekken naar een museum en daarover een mening hebben.’

Vanaf 15 juni kunnen kinderen inspectierapporten invullen op museuminspecteurs.nl voor de verkiezingen van volgend jaar. De Museuminspecteurs en de verkiezing van het kidsproof-Museum 2013 zijn in het leven geroepen door de ANWB en de Nederlandse Museumvereniging om museumbezoek door kinderen te stimuleren. ANWB Explorers is de kidsclub van de ANWB.

Bron: www.anwb.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *