ANWB brengt nominaties voor ‘Het meest innovatieve uitje’ terug tot vier

In de maart en april ontving de ANWB 28 inzendingen voor de verkiezing ‘Meest innovatieve uitje 2012’. De inzendingen kenmerkten zich door een hoge kwaliteit en een grote diversiteit, waarbij een aantal trends duidelijk in het oog sprongen.

Nieuwe technologie
Zo waren er meerdere inzendingen van natuurroutes die per e-bikes, elektrische tuktuks, etc. ondernomen kunnen worden. Ook signaleerde de jury een trend waarbij routes extra beleving krijgen door toepassingen van nieuwe technologieën. Daarnaast verdient de toeristische gebiedsontwikkeling bijzondere aandacht. Bewonderenswaardig zijn de cases waarbij economisch vaak minder sterke gebieden zich ontwikkelen tot een zeer attractief en toegankelijk conglomeraat van toeristisch aanbod. De jury heeft veel respect voor deze nieuwe vorm van ondernemerschap.

Rocks 'n Rivers kanosafari

Co-creatie en samenwerking
Na zorgvuldig overleg heeft de jury zich gericht op eenduidige uitjes, gewogen op duurzaamheid, innovatie, co-creatie, partnerships, beleving, verbinding en aandacht voor de omgeving. Omdat een tweetal case uit de top 3 dezelfde waardering kende is er uiteindelijk een top vier ontstaan (in alfabetische volgorde);

Dolfinarium – Noordzeegebied een nieuw themagebied over de onderwaterwereld dicht bij huis.

Kano-Safari – Rocks ’n Rivers BV ; met een kanotocht door Safaripark De Beekse Bergen; langs de wilde dieren.

Stadsboerderij Weizigt; De Stadsboerderij zit boordevol duurzame installaties en toepassingen. Zo wordt er gebruik gemaakt van een houtpelletkachel, solartubes en adiabatische koeling. Hierdoor mag de stadsboerderij zich de duurzaamste stadsboerderij van Nederland noemen.

Vechtdal Hoeve; Diverse activiteiten waarbij Het Vechtdal goed in beeld komt; o.a. fotosafari, kanotochten, e.d.

De komende weken zal de jury zich verder oriënteren op het aanbod van de top vier genomineerden en de nummer één bepalen. Op 24 mei wordt bekend wie de titel ‘Meest innovatieve uitje 2012’ mag voeren.

Meer informatie: http://landvananwb.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *