Amsterdammers zien graag meer horeca en voorzieningen in parken

In Amsterdam werd onlangs een rapport gepubliceerd over parken en groen in de woonomgeving. Pretwerk keek naar de kansen voor ondernemers en kwam er achter dat de stedelingen graag meer recreatieve en horecavoorzieningen willen in de (stads)parken.

vondelparkVoorzieningen voor meer aantrekkelijkheid
De respondenten werd o.a. gevraagd suggesties te geven om de parken aantrekkelijker te maken. Hoewel een grote variëteit aan antwoorden is gegeven wordt een aantal suggesties veelvuldig genoemd. Er blijkt met name behoefte te zijn aan voorzieningen als horecagelegenheden, speelplaatsen, sportvoorzieningen, zwemgelegenheden, toiletten, bankjes en barbecue-gelegenheden. Men noemt als suggestie ook het schoonmaken en – -houden van de parken.
Als bewoners het budget zouden mogen verdelen dan zien zij nieuwe investeringen in het park het liefst terugkomen in
maatregelen ten behoeve van planten en dieren (28%, tabel 1.5). 17% zou graag meer voorzieningen zien zoals horeca. 16% wil graag dat bestaande voorzieningen worden opgeknapt.

Ook ondernemers zien kansen
Aan ondernemers is gevraagd hoe belangrijk de aanwezigheid van een park is als vestigingsmotief van de onderneming, als werkplek en als plek om gasten of relaties te ontvangen. Voor 33% van de ondernemers is de aanwezigheid van een park (zeer) belangrijk als vestigingsmotief. Respectievelijk 21% en 17% vindt het (zeer) belangrijk als werkplek of als plek om gasten of relaties te ontvangen. In 2013 vinden ondernemers de aanwezigheid van een park als plek om gasten of relaties te ontvangenminder belangrijk dan in 2008: respectievelijk 38% vond dit (zeer) belangrijk in 2008 en 17% in 2013.

Dit is slechts een selectieve greep uit het rapport. Wie de uitgebreide achtergronden wil weten, kan die vinden op de website van de gemeente Amsterdam

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *