32 miljoen voor beheerders Antwerpse Zoo

Vlaams minister van toerisme, Geert Bourgeois, heeft een bedrag van 32 miljoen Euro toegezegd aan de KMDA (organisatie achter o.a. de Antwerpse Zoo, dierenpark Planckendael in Mechelen, het Serpentarium in Blankenberge, het Geelse natuurreservaat de Zegge en het Flanders Congress & Concert Centre.) Het geld is bestemd voor de dagelijkse werking, verbouwingen van dierenverblijven en het onderhoud van de historische gebouwen.

Egyptische tempel in Zoo Antwerpen

De KMDA beheert verscheidene attracties die grote spelers zijn op het Vlaamse toeristische veld,” zei minister Bourgeois vandaag. “Om haar positie op de toeristisch – recreatieve markt te behouden en nog te versterken moeten we blijven investeren en innoveren.”

Met de nieuwe samenwerkingsovereenkomst 2012-2016 legt de Vlaamse regering meer dan 32,5 miljoen euro klaar voor de KMDA. Jaarlijks krijgt de maatschappij 2,4 miljoen euro werkingssubsidie en 3,8 miljoen euro voor de financiering van de aankopen en de bouwwerken.

Voor de Zoo staan, naast tal van kleinere verfraaiingswerken, onder andere volgende investeringen op de agenda: restauratie van het rundergebouw, herbestemming van het Flamingorestaurant en vernieuwing van de tijger – en luipaardenverblijven. In Planckendael staat een uitbreiding van het bonobogebouw op het programma en de vernieuwing van het restaurant De Ooievaar. De dienstgebouwen – en bijgebouwen in de zone ‘Europa’ krijgen een herbestemming.

De situatie van Zoo Antwerpen in Vlaanderen staat in een schril contrast met die in Nederland, waar een Dierenpark Emmen bij diverse overheden (o.a. gemeente, provincie) delen van het benodigde investeringsbudget probeert te verkrijgen.

Meer informatie:

www.geertbourgeois.be

www.zooantwerpen.be

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *