De Twee Bruggen is de meest geliefde Nederlandse camping bij Duitse kampeerders

PiNCAMP, het campingportaal van de ADAC, heeft het gebruiksgedrag van Duitse kampeerders geanalyseerd en publiceert ook dit jaar weer de top 100 van meest gewilde campings in Duitsland en Europa. In Nederland voert Vakantiepark De Twee Bruggen de ranglijst aan. De eer voor beste camping van Europa gaat de Italiaanse camping Villaggio Turistico Internazionale.

Camping De Twee Bruggen

Duitsland, Kroatië en Italië domineren de toplijst van meest gewilde campings in Europa. Geen van de Nederlandse campings wist een plekje in de top 100 van Europa te veroveren. ADAC heeft wel een toplijst 2023 voor Nederland samengesteld:

  1. Vakantiepark De Twee Bruggen (vorig jaar: 8)
  2. Ardoer Camping & Beachresort Julianahoeve (2)
  3. Papillon Country Resort (3)
  4. Camping Corfwatert (4)
  5. Ardoer Comfortcamping Scheldeoord (7)
  6. Vakantiepark TerSpegelt (10)
  7. Siblu Camping Meerwijck (8)
  8. Camping De Leistert (12)
  9. Siblu Camping de Oase (124)
  10. Vakantiepark Beerze Bulten: (13)
Nr 1 van Europa:Camping Villaggio Turistico Internazionale

Kamperen gaat digitaal: Duitse kampeerders zoeken en boeken vaker online

Duitse kampeerders boeken steeds vaker online, net zoals ze gewend zijn te doen met andere soorten vakanties zoals hotelvakanties, vluchten en pakketreizen. Deze trend naar online boeken blijkt ook uit de boekingsontwikkeling bij PiNCAMP. In 2023 maakten PiNCAMP-gebruikers meer dan twee keer zoveel boekingen als in het jaar daarvoor. “Dit jaar zien we een terugkeer naar normaliteit in het boekingsgedrag van Duitse kampeerders,” meldt PiNCAMP Managing Director Uwe Frers. Na de onzekerheden tijdens de Corona-fase zijn Duitsland, Kroatië en Italië de favoriete bestemmingen van Duitse kampeerders, net als in de jaren voor de pandemie. Voor het kampeerseizoen 2024 verwacht Frers een verdere toename van het aantal campings dat online kan worden geboekt op PiNCAMP.de en opnieuw een snelle stijging van de vraag: “De eerste campings voor de zomer van 2024 worden al gezocht en geboekt op PiNCAMP.de.”

Meer informatie: www.pincamp.de

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *