De Fabrique opent Parque West; grootste klimpark in Nederland

Klimpark Parque West, op de noordpunt van het Utrechtse Maximapark is officieel geopend voor het klimmende publiek. De horecagelegenheid moet nog verder worden afgebouwd. Het is voor eigenaar ‘De Fabrique’ de zevende locatie voor evenementen en vermaak.

De nieuwe klimtoren is gebouwd door het bedrijf Funcha World, dat veel ervaring heeft met grootschalige klimprojecten over de hele wereld. En nu dus eentje in de eigen achtertuin.

Het initiatief werd genomen tijdens de coronacrisis toen het management van de Fabrique onderkende dat hun indoorlocaties regelmatig last hadden van beperkende maatregelen. Buitenactiviteiten waren in deze periode juist in trek. De Fabrique had dit perceel grond al in bezit en zag kansen voor deze nieuwe activiteit. Het klimpark ligt pal naast een bestaand indoor/outdoor klimcentrum Neoliet, met o.a. een grote klimwand buiten.

Meerdere doelgroepen en groeikansen

Parque West ziet kansen in de groei van het aantal gezinnen en kinderen in de omliggende regio. Evenals families zijn ook solo avonturiers als grote groepen welkom. Kinderfeestjes en teamuitjes zijn dan ook zeer geschikt op deze locatie.

Voor een uur klimmen wordt een prijs gerekend van € 24,50. De activiteit is bijzonder intensief, dus daarmee automatisch beperkt in de verblijfstijd.

Met de opening van de grote klimtoren, met daarin meer dan 100 klimuitdagingen, is het project zeker nog niet af. Er wordt nog hard gewerkt aan het afronden van het horecagedeelte waarmee ook groepsuitjes bediend kunnen worden. Er zijn bovendien nog enkele percelen niet bebouwd. Daar zijn in de toekomst nog uitbreidingsmogelijkheden.

Klimparken in de groei

Er worden in Nederland steeds meer outdoor klimparken en klimbossen gerealiseerd. In een inventarisatie door Van Spronsen en Partners in 2019 werden er nog 63 geteld. Uit een quick scan op Google maps komen wij (redactie Pretwerk.nl) nu al tot een aantal van boven de 80. Er is wel sprake van een grote diversiteit en omvang van de diverse outdoorprojecten; van een simpel boom-tot-boomparcours tot een uitgebreid klimpark met diverse uitdagingen (waarvan Parque West tot nu toe de top van dit segment vormt.)

Trends:

  • Naast klimparken waar je gezekerd een parcours aflegt, zijn nettenparcoursen in opkomst. De recreant hoeft hierin niet gezekerd te worden, wat een totaal andere ervaring mogelijk maakt. Veel meer bewegingsvrijheid en minder personeel nodig.
  • Klimparken zijn steeds vaker te vinden op vakantieparken, die vaak in een groene omgeving gelegen zijn en daarmee hun natuurbeleving kunnen accentueren.

Meer informatie:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *