De Blauwe Vlag (#duurzaamheid) wappert op zes nieuwe locaties

In 2021 zijn er in Nederland 183 locaties waaraan de Blauwe Vlag van FEE International is toegekend voor ‘Veilige en schone jachthavens en stranden’. Dat is er eentje meer dan in 2020. Vijf jachthavens en één recreatiestrand mochten voor het eerst de Blauwe Vlag hijsen. (dat betekent dus ook vijf afvallers)

Nieuwe locaties met een Blauwe Vlag zijn:

  • Waddenhaven Ameland, NES AMELAND (Friesland)
  • Jachthaven Waterkant, Dinteloord (Noord-Brabant)
  • Gemeentehaven Huizen (Noord-Holland)
  • Haven van Stavenisse (Zeeland)
  • Jachthaven KWV De Kaag, Warmond (Zuid-Holland)
  • Recreatiestrand De Zandmeren, Kerkdriel (Gelderland)

Veilige en schone jachthavens en stranden

De Blauwe Vlag is deinternationale onderscheiding die jaarlijks wordt toegekend aan stranden en jachthavens die veilig, schoonen duurzaamzijn. In de praktijk betekent dit dat genomineerden moeten voldoen aan een aantal belangrijke criteria zoals schoon water, goede sanitaire voorzieningen en een hoge mate van veiligheid. De Blauwe Vlag is één jaar geldig: jaarlijks wordt opnieuw aan de hand van controles bekeken of de kandidaten nog aan de vereisten voldoen.

Blauwe Vlag

Het is de 34e keer dat de Blauwe Vlaggen in Nederland worden toegekend. Met de Blauwe Vlag-campagne in Nederland betrekt de Stichting Keurmerk Milieu, Veiligheid en Kwaliteit (KMVK) overheden, ondernemers en recreanten bij de zorg voor schoon en veilig water, mooie natuur en een gezond milieu en duurzame jachthavens.Voor de toerist en recreant is de Blauwe Vlag het internationale herkenningssymbool voor veilig en schoon zwemwater, goede stranden en schone en veilige jachthavens. De internationale toekenning van de Blauwe Vlaggen geschiedt door de Foundation for Environmental Education (FEE), een onafhankelijke internationale milieu organisatie.

Meer informatie: www.blauwevlag.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *