Couchsurfen op de fiets; spring maar achterop

Als we de media mogen geloven, dan staan de verhoudingen tussen bewoners en toeristen in Amsterdam op scherp. Yellow Bike, het Amsterdamse fietstour-en verhuurbedrijf, introduceert deze zomer Yellow Backie: couchsurfen op een fiets. Een idee dat ouderwetse bagagedragers inzet om Amsterdammers en toeristen een beetje dichter tot elkaar te brengen.

YellowBacki1Hoe werkt het?
Elke Amsterdammer met een fiets mag gratis een gele bagagedrager op zijn fiets laten monteren. Op deze manier nodigen ze anderen uit om achterop te springen en een stukje mee te rijden door hun stad. Alleen wanneer dat uitkomt, natuurlijk.

Hanny Kooij, directeur Yellow Bike: “De laatste maanden zien we in de media veel negatieve berichten over het groeiend aantal toeristen dat onze stad bezoekt. Met dit initiatief willen we laten zien dat het contact tussen de Amsterdammer en toeristen ook heel waardevol kan zijn. Iets dat het leven in onze stad alleen maar mooier en spannender maakt.”

Couchsurfen op een fiets
Met Yellow Backie kunnen bezoekers Amsterdam op een originele wijze ontdekken, en het geeft Amsterdammers een leuke manier om nieuwe mensen te ontmoeten. Het is een beetje als het concept couchsurfen, maar dan op een fiets.

Er rijden op dit moment al meerdere Backie-drivers door onze hoofdstad. En vanaf nu kan ook elke Amsterdammer op www.YellowBackie.org een gele bagagedrager aanvragen. Naar verwachting rijden er eind dit jaar 200 Yellow Backies door de stad.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *