Center Parcs positief over vooruitzichten naseizoen

Na een goede zomer verwacht Center Parcs ook in het komende najaar veel gasten te ontvangen in haar Nederlandse parken. Met de herfstvakantie in het vooruitzicht zijn al veel accommodaties gereserveerd.

Duo Racer waterglijbaan in Center Parcs De Eemhof

Hoewel veel Nederlanders nog steeds de voorkeur geven aan een vakantie in eigen land, kijken zij inmiddels óók weer meer over de grens. Zo boeken steeds meer Nederlanders dit najaar weer een verblijf in één van de Belgische parken zoals in Erperheide en in het nieuwe Terhills Resort. Ook weten meer Duitse gasten de parken van Center Parcs in Nederland en België weer te vinden. 

De afgelopen zomer pakte nog eens 5% beter uit dan recordzomer in 2020. In het verlengde daarvan verwacht Center Parcs ook een zeer goed najaar tegemoet te gaan. Mark Giethoorn, Managing Director van Center Parcs vertelt: “We kijken terug op een mooie zomer, met een zeer goede bezetting in al onze Nederlandse parken. Alles wijst erop dat dit zich ook in het najaar zal voortzetten. Vanwege corona hebben veel mensen hun vakanties in de afgelopen winter en lente uitgesteld en kunnen we nu weer met familie en vrienden op stap. We zien dan ook dat er deze herfst volop wordt geboekt voor een verblijf in één van onze parken, niet alleen in de vakantie, maar ook de weekenden en midweken boeken zeer goed”, vertelt Giethoorn. “We kijken ernaar uit onze gasten te kunnen verwelkomen, zeker nu bijna alle maatregelen zijn versoepeld en zij weer volop gebruik kunnen maken van al onze voorzieningen, zoals de Aqua Mundo en de overdekte speelfaciliteiten.

Voltooid innovatieprogramma

Bovendien valt het najaar samen met talrijke vernieuwingen die Center Parcs in een groot deel van haar Nederlandse parken heeft voltooid. Ruim 80 procent van de geplande vernieuwingen van rond de 250 miljoen euro in Nederland zijn inmiddels gereed, volgens Giethoorn. “Dit sluit aan op onze ambitie om een nieuwe standaard te zetten in familievakanties. Allemaal om ervoor te zorgen dat onze gasten optimaal en onbezorgd van hun vakantie kunnen genieten en ‘echt even samen’ kunnen zijn.” Als onderdeel van het innovatieprogramma is geïnvesteerd in meer luxe in de cottages, wat goed aansluit op het herfst- en winterseizoen. Al meer dan 4000 cottages werden vernieuwd in Nederlandse parken. Door de verbeterde Covid-situatie kunnen gasten ook weer gebruikmaken van alle indoor en outdoor activiteiten van Center Parcs en onbezorgd genieten van een heerlijke vakantie.

Kerst en oud en nieuw in weekend, sommige ouders zullen komen thuiswerken

Center Parcs kijkt ook al vooruit naar de feestdagen, die dit jaar gunstig vallen, waardoor er dit jaar volop mogelijkheden zijn om kerst en oud en nieuw bij Center Parcs te vieren. Zo kunnen gasten kiezen voor een midweek vóór kerst, een midweek tijdens de kerstdagen, een midweek tussen kerst en oud en nieuw of in het weekend de jaarwisseling bij Center Parcs te vieren: “Omdat kerst en oud en nieuw in de weekenden vallen moeten ouders vaak wat meer vrije dagen opnemen. Hierdoor verwachten we dat veel ouders ervoor kiezen om ook een paar dagen te komen thuiswerken, terwijl de kinderen zich vermaken op het park. Tegelijkertijd weten we ook dat door de coronamaatregelen in de eerste helft van het jaar de saldo’s van vrije dagen vrij hoog zijn.”

Bron en meer informatie: www.centerparcs.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *