Center Parcs bouwt een nieuw park in Denemarken

Center Parcs breidt haar vakantieparken in Europa uit met een nieuw park in Scandinavië. Het vakantiepark wordt gebouwd in Nordborg op het Zuid-Deense eiland Als en biedt straks ruimte aan 440 cottages, met een mogelijkheid tot uitbreiding naar 700 cottages.

Het Deense Center Parcs park wordt gebouwd onder een managementcontract, net zoals dat al eerder plaatsvond in het Belgische Terhills. Center Parcs is daarmee geen eigenaar van het vastgoed.

Bezoekers kunnen hier het hele jaar door terecht voor het aanbod van Center Parcs, zoals de Market Dome, de Aqua Mundo, verschillende restaurants, winkels en een ruim aanbod van indoor en outdoor activiteiten. Center Parcs opent naar verwachting in 2024 de deuren van het nieuwe park.
 
Center Parcs exploiteert op dit moment 28 vakantieparken in Nederland, België, Duitsland en Frankrijk. Naast het park in Denemarken wil Center Parcs op termijn nog vier andere parken openen. Het Deense vakantiepark wordt ontwikkeld door Linak en de Bitten & Mads Clausen Foundation; de exploitatie is in handen van Center Parcs Europe. “We zijn onze partners Linak en de Bitten & Mads Clausen Foundation erg dankbaar voor de mogelijkheid om dit prachtige park met uitzicht op de Baltische Zee te exploiteren. We zien er naar uit om onze activiteiten uit te breiden naar de recreatiesector in Scandinavië en onze gasten te verrassen met ons gevarieerde aanbod van faciliteiten en activiteiten”, vertelt Olivier Garaïalde, CEO van Center Parcs Europe. “Bij de bouw van dit vakantiepark ligt onze focus op een duurzaam vakantieconcept, waarbij we er naar streven dat de bouw van cottages en faciliteiten een zo klein mogelijke impact heeft op de omringende natuur. Daarnaast zullen typische Deense elementen in de architectuur en het design onderdeel zijn van het vakantiepark. Alle faciliteiten uit ons aanbod zijn vanaf 2024 het hele jaar door beschikbaar voor alle leeftijdsgroepen: van jong tot oud.”


 
Linak-eigenaar Bent Jensen en Bitten & Mads Clausen Stichtingsvoorzitter Peter Mads Clausen: “We zijn blij te kunnen investeren in de verdere ontwikkeling van de regio waar ons hoofdkantoor is gevestigd en waar ons bedrijf groot is geworden. Ook verheugen we ons op onze samenwerking met een toonaangevende speler als Center Parcs Europe.”

Vakantie op het Deense platteland

Met een talrijke wandel- en fietsroutes, ruiterpaden en golfbanen biedt het gebied van in de omgeving van het Deense vakantiepark alle ingrediënten voor een actieve vakantie op het platteland. Ook cultuurliefhebbers komen volop aan hun trekken op deze idyllische plek. Het historische kasteel Sonderborg uit de 12e eeuw biedt onderdak aan een museum dat in het teken staat van de geschiedenis en cultuur van Zuid-Jutland. Bij het kasteel van Graasten kunnen bezoekers de uitgestrekte tuinen van de koninklijke zomerresidentie bezoeken. In de directe omgeving van het park bevindt zich ook het Universe Science Park, een avonturenpark met allerlei educatieve en spectaculaire attracties op het gebied van natuurwetenschap en technologie.
 
“Nordborg – gelegen aan de Baltische kust van Jutland nabij de Duits-Deense grens – is de ideale plek voor ons eerste vakantiepark in Denemarken en Scandinavië. Behalve bezoekers uit Duitsland en Denemarken kunnen óok gasten uit Noorwegen, Zweden en Nederland hier straks genieten van een heerlijke vakantie. Dat sluit mooi aan bij de opgaande trend, Nederlanders die vakantie vieren in Denemarken”, zegt Frank Daemen, algemeen directeur van Center Parcs Duitsland en Scandinavië. “Wij geloven dat dit nieuwe park, met het strand op een steenworp afstand en een ruim aanbod van indoor en outdoor activiteiten, waaronder allerlei watersporten, een verrijking zal in dit prachtige kustgebied aan de Oostzee.”

Bron en meer informatie: www.centerparcs.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *