Burgers’ Zoo ontwikkelt een app met augmented reality om bezoekers door het park te gidsen

Koninklijke Burgers’ Zoo lanceert een gratis app die bezoekers virtueel door het park gidst en informatie over diverse diersoorten geeft. ‘Burgers’ Zoo Map’ stelt de gebruiker in staat bestaande routes of persoonlijke favorieten af te leggen.

Bijzonder is de ‘live view’ weergave waarbij met behulp van augmented reality in de echte wereld virtuele routepijlen in beeld verschijnen.

De gast vraagt, wij leveren

Gebruikers kunnen de gratis app ‘Burgers’ Zoo Map’ in grote mate aan persoonlijke wensen aanpassen. Wil een bezoeker graag de gorilla’s, leeuwen en haaien zien, dan programmeert de app de kortste route langs deze drie diersoorten. Wanneer de gast op een specifiek diericoontje klikt, krijgt hij meer informatie over die diersoort. 

Augmented reality verrijkt het bezoek in de echte wereld

Gebruikers van de app kunnen als optie voor de ‘live view’ weergave kiezen. Op het scherm worden ‘real time’ beelden van de wandeling door bijvoorbeeld de Bush of de Ocean verrijkt met viruele richtingaanwijzers die aangeven wat de gewenste looprichting is op een zelf gekozen route. 

Technologie met behulp van beacons

Verspreid door het hele dierenpark zijn beacons bevestigd, die door middel van signalen constant communiceren met de technologie van de app. Hierdoor kan de app telkens de exacte locatie bepalen waar de gebruiker zich op dat moment bevindt en informatie updaten die de route verder wijst. Met behulp van intelligente technologie wordt de daadwerkelijke wandeling door het park verrijkt met extra, relevante informatie op specifieke locaties. 

Gratis service

Burgers’ Zoo biedt de app ‘Burgers’ Zoo Map’ gratis aan bezoekers aan. Op www.burgerszoo.nl/map is alle informatie over de functionaliteiten na te lezen en staan rechtstreekse links vermeld naar zowel de Google Play Store (Android) als de Apple App Store (iPhone). 

Meer informatie: www.burgerszoo.nl/map

De app werd ontwikkeld door het Amsterdamse bureau Capitola, die o.a. al diverse Augmented reality apps ontwikkelde voor toeristische projecten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *