Brussel is komende week het epicentrum van recreatie en toerisme

Met de Dag van de Openbare Ruimte (3 – 4 februari), de Vakantiesalon (4 – 8 februari), de Sports Fair (5 – 7 februari), de Zenith beurs voor actieve 50-plussers (4 – 8 februari) en de toerismeconferentie Brussels Travel Top (4 februari), heeft Brussel de komende week veel te bieden aan professionals in recreatie en toerisme.

Een weekoverzicht…

dvdordvm2015be_dv147Dag van de Openbare Ruimte (3 + 4 februari, Brussels Expo)
Bij Openbare Ruimte wordt al snel gedacht aan overheden. Maar ook veel recreatiebedrijven hebben een openbare ruimte om in te vullen; o.a. met groen, sport- en speelvelden, ondergronden en verlichting. Tijdens de beurs worden er diverse lezingen georganiseerd. Een opvallende titel bij de lezingen: ‘Maaien is passé’, door graszaadleverancier Barenbrug. (op 4 februari)
Meer informatie: www.openbareruimte.be/nl/home

Leisure & Attractions Think Tank (4 februari, Londen)
hier worden diverse specialistische onderwerpen besproken die voornamelijk betrekking hebben op recreatie en attracties:

  • – Turning customer data into actionable insight.
  • – Improving customer satisfaction and loyalty.
  • – Methods to increase customer retention rates.
  • – The importance of a customer centric technology solution.
  • – Developing a CRM vision and strategy.
  • – Refining the online booking experience/journey.
  • – Customer trends that are reshaping the marketplace.
  • – Thought-provoking case studies led by industry leaders

Meer informatie: www.green4solutions.com/events/leisure-attractions-thinktank-2016.aspx

Vakantiesalon Brussel (4 – 8 februari, Brussels Expo)
op de beurs staan 300 exposanten, waaronder ook diverse Nederlandse deelnemers. In de nieuwsbrief van het NBTC bleek onlangs dat de Belgische markt flink groeit: “België is en blijft een groeimarkt voor Nederland. In 2015 kwamen er ruim 1,9 miljoen Belgen naar ons land, een stijging van acht procent ten opzichte van 2014. Daarmee komt België voor het eerst op de tweede plek van belangrijkste herkomstlanden, na Duitsland en voor Groot-Brittannië. De meeste Belgische vakantiegangers komen uit Vlaanderen.”
Meer informatie: www.vakantiesalon.eu/nl/

Brussels Travel Top (4 februari, Brussels Expo)
Deze conferentie, die in het teken staat van ‘disruptors en innovators’ is gekoppeld aan de Vakantiesalon Brussel. Er is een uitgebreid dagprogramma, gericht op elk segment van de reisindustrie professionals. Er staan drie sessies op het programma, waarbij alle Belgische en internationale travel professionals een massa interessante informatie, nieuwe gegevens en frisse inzichten zullen kunnen opdoen. Een workshop over incoming toerisme naar België (een snel groeiend segment met een jaarlijks groter wordend potentieel), een workshop over de Belgische outgoing markt (met de Belgische consument centraal, als één van de meest interessante doelgroepen van Europa) en tot slot een zinderend debat met traditionele spelers die met succes hun positie verdedigen én de new kids on the block.
Meer informatie: www.vakantiesalon.eu/nl/brussels-travel-top/

Zenith, beurs voor de actieve 50-plusser (4 – 8 februari, Brussels Expo)
Zenith, dat is de beurs voor comfortabel leven en zorgeloos genieten en het enige nationale evenement voor de generatie 50-65. Ook u maakt deel uit van deze grote groep dynamische mensen die voluit gaan en volop van het leven genieten, maar evenzeer heel graag de zorg voor kleinkinderen en ouders op zich nemen.


Meer informatie: www.zenith.be

Sports Fair (5 – 7 februari, Brussels Expo)
SPORTS FAIR is de nieuwe sportbeurs waar zo’n 50 sportdisciplines zich presenteren. Tijdens deze eerste editie staan talloze demonstraties en sportinitiaties op het programma: flyboard (in aanwezigheid van de wereldkampioen), skate op een halfpipe, crossfit, gevechtssporten en nog 15 andere sporten. Daarnaast zullen meer dan 40 sportfederaties aanwezig zijn. Een uitgelezen kans om je interesse te wekken voor een nieuwe sport!
Meer informatie: www.sportsfairbelgium.be

De beurzen ‘Vakantiesalon Brussel’, ‘Zenith’ en ‘Sports Fair’ zijn met één ticket te bezoeken

svr houten 2011-006SVR kamperen bij de boer beurs (6 februari, Martiniplaza, Groningen)
Ruim 350 SVR-campings, uit binnen- en buitenland, zullen op deze gezellig SVR-vakantiebeurzen hun camping weer volop promoten! Er wordt gestrooid met gratis vakanties (kamperen of logeren) voor de zoveelste bezoeker en bovendien is er alle gelegenheid om voordelig producten van de boerderij te kopen. Komt u dan ook weer gezellig langs ?
Meer informatie: www.svr.nl

Kampeer, fiets en wandelbeurs, (6 – 7 februari, TT Hall Assen)
Dit is de eerste editie van de “Kampeer- Fiets- en Wandelbeurs” in de TT Hall Assen. Van E-bike tot tandem, van GPS gadgets tot wandelschoen en van tent tot luchtbed; voor elke kampeer- fiets en wandelliefhebber is er wat wils.
www.kampeerfietswandelbeurs.nl

egypteDuikvaker (6 = 7 februari, Expo Houten)
Duikvaker is dé plek waar duikers en snorkelaars samenkomen om hun passie te delen en het nieuwe duikseizoen in te luiden. 6 en 7 februari 2016 kun je bij alweer de 24e editie van dit bruisende evenement zijn. Het evenement vindt plaats in maar liefst drie hallen van EXPO Houten. Je vindt er de leveranciers van de nieuwste duikmaterialen, de laatste trends in duikreizen, gezellige en professionele duikscholen, mooie duikbestemmingen, interessante lezingen en workshops, foto- en filmpresentaties.
Meer informatie: www.duikvaker.nl

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *