Belgische brouwerij Rodenbach opent interactief belevingsparcours

Brouwerij Rodenbach in Roeselare (België) pakt uit met een volledig vernieuwd bezoekersparcours. Dit past in een trend waarbij productpresentaties de vorm aannemen van een recreatieve beleving. Tijdens het interactieve parcours worden bezoekers ondergedompeld in de wondere wereld van het Vlaams Roodbruin bier. Kers op de taart is ‘Blend your own Rodenbach’, waar de bezoeker zelf een eigen ‘blend’ van Rodenbach kan samenstellen. 

Foto: Brouwerij Rodenbach

Rodenbach staat gekend voor zijn kelders met 294 eikenhouten foeders. Hier voltrekt zich een maanden- en jarenlang rijpingsproces, een brouwprocedé waarmee de brouwerij zich onderscheidt ten aanzien van andere brouwerijen. Deze foeders en het rijpingsproces zijn werelduniek en zijn dan ook dé leidraad doorheen de interactieve beleving.  

De brouwerij opende in het voorjaar het restaurant en proeflokaal Het Foederhuis. Hiermee tilde ze meteen de bierbeleving naar een hoger niveau: het tussen de eikenhouten foeders proeven van het rijk gamma Rodenbach-bieren en streekeigen specialiteiten staat er centraal. De chef presenteert huisbereide seizoensgebonden gerechten en klassiekers zoals garnalenkrokketten en stoofvlees gegaard in Rodenbach Grand Cru. In het Foederhuis is er ook een shop met een gevarieerd aanbod van bieren, limited edition flessen en Rodenbach-merchandising. Je kan zelfs een gepersonaliseerde fles met je eigen foto mee naar huis nemen.

Parcours met visuele en auditieve effecten.

Naast het Foederhuis is er nu ook een volledig vernieuwd bezoekersparcours. De eerste stop is de brouwzaal, die voortaan ook deel uitmaakt van het bezoek. Via de geklasseerde moutast gaat het richting het voormalige stookhuis dat op een interactieve manier gevuld wordt met ‘Rodenbach-weetjes en -feiten’. Het bezoek gaat, met een licht- en geluidshow bij het betreden van de eerste foederzaal, in crescendo. Visuele en auditieve effecten volgen mekaar op. Zo komt men in foederzaal 10 te weten wat zich precies in een foeder tijdens het rijpen van Rodenbach afspeelt. Nieuw op de tour is het proeven van puur foederbier, de basis van alle Rodenbach-bieren.

Dat de Rodenbach-brouwers vooral ook ‘master blenders’ zijn, staat buiten kijf. Het mengen van bieren uit verschillende foeders met jong bier leidt tot de verschillende varianten zoals de fruitige Rodenbach Classic, de meer complexe Rodenbach Grand Cru, de limited editions Rodenbach Vintage en Rodenbach Evolved, evenals de fruitbieren Fruitage by Rodenbach en Rodenbach Alexander.

Foto: Brouwerij Rodenbach

Als kers op de taart kan de bezoeker nu ook zelf aan de slag om zijn of haar eigen Rodenbach-variant te creëren, een unieke ervaring die de essentie van het brouwproces wel heel dicht bij de bierliefhebber brengt. 

Van woensdag tot en met zondag kan je als individuele bezoeker om 14u00 aansluiten bij een gegidste rondleiding. Je bezoekt dan het Rodenbach belevingsparcours en ‘Blend Your Own Rodenbach’ en krijgt de mogelijkheid om één of meerdere biertjes te degusteren. Het Foederhuis is open van woensdag tot en met zondag van 11u00 tot 19u00. 

Meer informatie: Rodenbach.be

Mensen met interesse in dit onderwerp (Brand Experience Centers) willen we graag wijzen op de Brand Experience Center conference, op 28 en 29 januari in Brussel

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *