Booking.com ziet fors meer binnenlandse en buitenlandse stedentrips tijdens paasweekend

Nederlanders boeken dit jaar vaker een lekker weekend weg in het buitenland, waar zij vorig jaar bijna uitsluitend naar een weekendje weg in eigen land op zoek waren. Ook de stedentrip is populairder dan in voorgaande jaren.

Niet alleen Nederlanders weten het buitenland weer te vinden, de buitenlandse toeristen komen ook weer onze kant op. Data van Booking.com laten zien dat Nederland vooral populair is onder Duitse toeristen. Nederlanders zelf volgen op de tweede plaats met een weekendje weg in eigen land, gevolgd door toeristen uit Engeland, Frankrijk en België**. 

Nederlanders staan weer te popelen om steden in het buitenland te ontdekken

Waar vorig jaar vooral kustbestemmingen zoals Noordwijk aan Zee, Zandvoort, Scheveningen en Texel in trek waren, ziet Booking.com nu dat buitenlandse steden weer in trek zijn onder Nederlandse Booking.com-reizigers. Zo blijkt dat steden als Parijs, Antwerpen en Londen bovenaan het lijstje staan van populaire bestemmingen tijdens pasen, al blijven de lokale pareltjes Amsterdam en Maastricht ook populair. Vijf van de tien populairste steden bevinden zich in de Benelux. De volledige top 10 bevat:

  1. Parijs
  2. Antwerpen
  3. Londen
  4. Amsterdam
  5. Maastricht
  6. Berlijn 
  7. Rotterdam
  8. Rome 
  9. Barcelona
  10. Gent

Bron: Booking.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *