Boekingen reisbranche trekken aan sinds persconferentie 14 januari 2022

Sinds de laatste versoepelingen van de persconferentie in Nederland op 14 januari 2022 ziet RED Online Marketing de boekingen voor haar opdrachtgevers met pakket- en maatwerkreizen in en buiten Europa enorm hard stijgen.

De vraag naar binnenlandse vakanties – zoals vakantiehuizen, campings en vakantieparken – was sinds de eerste week januari al op niveau van 2019.

Ook last minute wintersport boekingen zitten in de lift. Sommige van onze opdrachtgevers haalden tot wel een +216% stijging in geboekte omzet t.o.v. het eerste weekend van januari. Vooral vertrekken in de voorjaarsvakantie zijn momenteel populair.

klik voor vergroting

Corné den Braber, strateeg en partner bij RED “Het lijkt erop dat vanaf afgelopen weekend het échte vroegboekseizoen van start gaat. Je kunt de televisie of YouTube niet aan zetten en er wordt reclame gemaakt voor reizen. Dit doet het sentiment goed. Mensen gaan dromen!”

Het oriënterende sentiment is zoals traditie sinds tweede kerstdag al hoog, maar nu wordt er daadwerkelijk ook in grote getale geboekt. De cijfers zijn gebaseerd op één weekend en het is afwachten of dit komende weken doorzet. 

Komende periode zal ook voor de consument spannend zijn – de mooiste accommodaties en populairste reizen zullen mogelijk uitverkocht raken dit jaar. Wie tot het last minute seizoen wacht zal mogelijk dit jaar nóg minder keus hebben dan in 2021.

Bron en meer informatie: www.redonlinemarketing.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *