Bijenkorf opent een creatieve hotspot in haar warenhuis

Entertainment maakt steeds vaker onderdeel uit van de winkelomgeving. Ook De Bijenkorf in Amsterdam heeft afgelopen maand een zone vrijgemaakt; ‘De Korf’ waar workshops worden gegeven en exposities plaatsvinden.

Met dit retailtainment-initiatief, dat op 19 maart j.l. werd geopend, begeeft De Bijenkorf zich ook nadrukkelijker op het terrein van de recreatie en vermaak. “De Korf moet een plek worden die de stad verbindt door middel van creativiteit en talent. Het is een podium waar iedereen welkom is, waar je geïnspireerd wordt en waar de creatieve energie letterlijk voelbaar wordt.” vertelt Inge Schmitt, Hoofd creatieve strategie bij de Bijenkorf.

Zelf creatief aan de slag

De Bijenkorf introduceert de nieuwe ontwikkeling als een logische vervolgstap: “De Bijenkorf is niet alleen een warenhuis, maar ook een plek om geïnspireerd te raken, je zintuigen te gebruiken en in contact te zijn met anderen. Met de Korf is er nu een fysieke ruimte waar dat alles bij elkaar komt en waar iedereen welkom is om mee te doen, te praten en te luisteren, met thema’s als duurzaamheid, kunst, cultuur en mode. Elke woensdag, zaterdag en zondag is er iets te zien, beluisteren of mee te maken in een om de zes weken wisselende programmering.”

Expositieruimte

De Korf dient ook als expositieruimte voor OSCAM, het Open Space Contemporary Art Museum in Amsterdam Zuidoost. Vanaf 22 maart zijn in de Korf zelfportretten van illustrator en mode-ontwerper Karim Adduchi te bewonderen. Ze zijn geborduurd door vrouwen van The World Makers Foundation, een gemeenschap van ambachtslieden en creatief talent uit diverse culturele gemeenschappen, waarvan Adduchi een van de oprichters is. Elke twee maanden is er een nieuwe expositie van OSCAM te zien in de Korf.

“In een tijd waarin tentoonstellingen maken niet vanzelfsprekend is, zijn we heel erg blij met deze samenwerking met de Bijenkorf. Om de twee maanden cureren we werk van makers en kunstenaars die verhalen laten zien die de lagen van de menselijke ervaring tonen, die tegelijk verbeelding géven en zíjn, die hart en hoofd raken.” 

Marian Duff, oprichter en directeur OSCAM.

Verder staan op de agenda voor dit jaar nog een kunstmarkt (17 april), een vintagemarkt (24 april) en activiteiten rondom lokale evenementen als Museumnacht, dance-event ADE en documentairefestival IDFA. 

Meer informatie: www.debijenkorf.nl/de-korf

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *