Bezoekcijfers Burgers Zoo zakten in 2021 nog iets verder terug

In 2021 ontving Burgers’ Zoo 601.572 bezoekers. Dat is een krimp van 14% t.o.v. 2020 (698.000) en -47% t.o.v. het ‘normale’ jaar 2019 (1.129.234). Het geeft wel aan dat de Arnhemse dierentuin nog altijd alle zeilen moet bijzetten.

In 2021 kreeg Burgers’ Zoo te maken met Twee lockdown-periodes. Dat was de belangrijkste oorzaak voor de daling van de bezoekcijfers. In de zomerperiode heeft Burgers’ Zoo enkele weken lang de openingstijden verruimd tot 20.00 uur. Zodoende konden meer bezoekers op een veilige wijze van het dierenpark genieten. De tijdelijke pop-up camping Burgers’ Zoo Camp op het terrein van het dierenpark in de zomer van 2021 mocht rekenen op een enthousiaste waardering door de campinggasten.

Tijdens de lockdownperiodes heeft het Arnhemse dierenpark extra ingezet op het aanbieden van online content in de vorm van dagelijkse nieuwsberichten op diverse eigen social mediakanalen, nieuwe online videoproducties en livestreams bij de drachtige neushoorn en zeekoe. Dankzij deze livestreams waren kijkers thuis live getuige van zowel de geboorte van het neushoorntje als die van de kleine zeekoe.

Natuurbehoud, educatie en onderzoek

Het zal niet elke bezoeker meteen opvallen, maar de dierentuin houdt zich, naast de recreatieve functie, met meerdere doelstellingen bezig. Zo is het dierenpark actief met de bescherming van een natuurgebied in Belize met een oppervlakte van ruim 400 vierkante kilometer – circa 7,5 keer de oppervlakte van Het Nationale Park De Hoge Veluwe.

Ook educatie behoort tot de hoofddoelstellingen. Tijdens de periodes van het jaar waarin Burgers’ Zoo bezoekers mocht ontvangen, hebben dierentuingidsen met informatiestands in de Bush en de Mangrove tienduizenden bezoekers weten te boeien met uitleg over dieren en natuur. Tijdens de lockdown-periodes heeft het Arnhemse dierenpark online educatieve avondlezingen en kindercolleges verzorgd.

Bij de chimpansees vindt wetenschappelijk onderzoek plaats in samenwerking met de Universiteit van Utrecht en daarnaast zijn er diverse gedragsonderzoeken verricht door universitaire studenten en HBO-studenten aan verschillende diersoorten verspreid door het park.

Bron en meer informatie: www.burgerszoo.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *