Belvilla ziet 47% meer boekingen voor voorjaarsvakantie

Tijdens de voorjaarsvakantie een vakantiehuis huren in de Nederlandse natuur is populair. Belvilla, marktleider op het gebied van vakantiehuizen, ziet een stijging van het aantal boekingen voor deze periode met 47% toenemen ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar toen er nog geen covid was.

In 2021 ontbreekt voor veel Nederlanders het carnaval of een wintersport op de vakantieplanning. Reden te meer om er tijdens deze vakantie in Nederland op uit te trekken. Vooral provincies waar rust en natuur overheersen, zijn op dit moment populair, zoals Overijssel, Gelderland en Limburg. Ook voor de komende dagen verwacht Belvilla nog veel last-minute boekingen. De vakantiehuizenexpert kan uit het online zoekgedrag op de website opmaken dat vooral veel gezinnen nu nog last-minute op zoek zijn naar een ‘change of scenery’.

Groei last-minute boekingen

De afgelopen dagen zag Belvilla het aantal last-minute boekingen voor de voorjaarsvakantie toenemen met 16%. De verwachting is dat dit percentage nog wel verder op zal lopen. Met name gezinnen met kinderen zoeken op het laatste moment nog iets voor de voorjaarsvakantie. Binnen deze groep is het aantal boekingen gestegen met 70%. “De afgelopen maanden was het afzien voor velen, met name voor ouders met jonge kinderen. Die willen na een lange periode van thuisonderwijs of opvang er echt even tussenuit. Ze zijn moe van al het Zoomen en schakelen tussen rollen en gebruiken deze vakantie om even op te laden. Heel bewust zijn zij op zoek naar een andere omgeving in eigen land. Op een vakantiehuis in de natuur met een eigen sauna wordt momenteel veel gezocht zien we,” aldus Hanita van der Meer van Belvilla.

Top 5 bestemmingen in eigen land

Vier van de top vijf geboekte bestemmingen liggen in een landelijke en rustige omgeving, namelijk Overijssel, Gelderland, Limburg en Noord-Brabant. Noord-Holland scoort ook goed met een groei van 48% in het aantal boekingen, maar Overijssel en Gelderland kennen met respectievelijk 80% en 71% de grootste groei in het aantal boekingen ten opzichte van vorig jaar. 

Na de voorjaarsvakantie

De vakantie in eigen land blijft de komende maanden nog wel favoriet. Belvilla verwacht dat er pas  richting de zomer weer een vakantie over de grens geboekt wordt. Maar ook hier is de verwachting dat er met name last-minute geboekt gaat worden. 1 op de 5 Nederlanders wacht eerst het vaccin en verdere maatregelen af blijkt uit onderzoek*. Deze trend is ook zichtbaar in andere Europese landen. Van der Meer: “Vorig jaar zagen we dat veel Europeanen in het voorjaar in hun eigen land verbleven. Deze trend is ook dit jaar nog zichtbaar, want we hebben nog steeds te maken met veel lockdowns. Voor de zomer, herfst en winter zien we al de trend opkomen om vakantiehuizen in andere Europese landen te boeken. De veilige bubbel van een vakantiehuis en het reizen met de auto blijft dus erg populair, maar zodra we zijn gevaccineerd, gaan we allemaal graag weer naar het buitenland.”

Bron en meer informatie: www.belvilla.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *