Bellewaerde vraagt met jobswitch day aandacht voor werken in een attractiepark

Op vrijdag 9 juni worden de rollen omgekeerd in het Vlaamse Bellewaerde Park. Vijftien vaste medewerkers krijgen voor één dag een nieuwe functie toegewezen. De jobswitch day zorgt voor een beter begrip onder collega’s en de publiciteit wordt ingezet om nieuw personeel aan te trekken.

Parkdirecteur Stefaan Lemey

Parkdirecteur Stefaan Lemey zal vandaag de nieuwe attracties Hampi en Psssht Station bedienen, webmaster Sam Clauw het team dierenverzorgers versterken en operations directrice Charlotte Looten de handen uit de mouwen steken bij de mecaniciens.

HR manager Sharon Vanacker

Jobswitch Dag

Op regelmatige basis wordt een jobswitch dag georganiseerd in Bellewaerde. Nieuwe werknemers krijgen hierdoor de kans om in contact te komen met de bezoekers en meer voeling te krijgen met de dagelijkse werking van het park. “Een boeiende en leerrijke ervaring voor alle deelnemende collega’s,” aldus Sharon Vanacker (HR Manager) die voor het eerst als attractiebediener aan de slag ging bij Wakala. “Het is een verrijkende ervaring om de functie uit te oefenen waarvoor ik dagelijks mensen aanneem. Ik krijg zo een beter beeld van de job op zich.

Ook parkdirecteur Stefaan Lemey is attractiebediener voor één dag en start bij de nieuwe attracties Hampi en Psssht Station. “We hebben dit jaar 16 miljoen euro geïnvesteerd in het park om onze bezoekers 6 nieuwigheden te laten beleven. Voor mij is het dan ook zeer belangrijk en interessant om rechtstreeks feedback van de bezoekers over de nieuwe attracties te ontvangen. En nog een iets: respect voor de attractiebedieners!” aldus Stefaan.

Webmaster Sam Clauw

Verder versterkt webmaster Sam Clauw ook de dierenverzorgers. Ook operations directrice Charlotte Looten steekt de handen uit de mouwen bij het team van mecaniciens: “als operations directrice is het fijn om ook eens de technische kant van de attracties te leren kennen en zo bewuster te zijn van de veiligheidsrisico’s.” Daarnaast werd er ook versterking voorzien bij de kassa’s, de onderhoudsploeg, de groendienst en de parking.

Collega’s gezocht

De jobswitch dag is slechts één van de vele activiteiten die worden georganiseerd voor de medewerkers van Bellewaerde. Met de media-aandacht die deze dag oplevert wordt ook aandacht gevraagd voor de diverse openstaande vacatures.

Meer informatie: www.jobsbellewaerde.be.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *