Beerze Bulten, Scheldeoord en De Nesse winnen ANWB-award; Camping van het Jaar 2023

Tijdens het ANWB Award Gala werden, zoals elk jaar, de prijzen verdeeld voor de beste Europese en Nederlandse campings. Dit jaar waren er drie categorieën: Beste familiecamping aan zee, beste verhuuraccommodatie en beste kleine camping (< 60 plekken)

het Wikkelhouse van de Beerze Bulten

Nieuw dit jaar was dat er een voorselectie was gemaakt door een deskundige jury van 10 campings per categorie. De consumenten konden vervolgens hun favoriet uit deze tien genomineerden bepalen. Ruim 18.000 kampeerders brachten hun stem uit.

De fijnste familiecamping aan zee

Deze campings liggen op maximaal 500 meter van de zee. Ze hebben minimaal 4,5 ANWB-sterren, een restaurant, speelgelegenheid en animatie voor kinderen en er zijn vakantieverblijven te huur.

  • Nederland: Comfortcamping Scheldeoord in Baarland, Zeeland
  • Over de grens:  Camping & Resort Sangulí Salou in Salou, Costa Dora (Spanje)

Elk jaar wordt er één categorie uitgekozen waarin een prijs wordt uitgereikt. De categorie van het jaar 2023 is ‘Familiecampings aan zee’. De keuze van het jaarthema wordt voor een belangrijk deel bepaald door het online zoekgedrag van consumenten. Een thema waar veel belangstelling voor is, wordt verheven tot central thema voor de campingverkiezing van de ANWB.

toelichting door de jury

De beste kleine camping

De campings in deze categorie liggen vaak in de natuur, hebben ruime staanplaatsen, minder dan 60 plekken en minimaal vier ANWB-sterren. Faciliteiten en activiteiten zijn vaak beperkt of niet aanwezig; kampeerders komen vooral voor de rust.

  • Nederland: Camping De Nesse in Limmen, Noord-Holland
  • Over de grens: Camping La Magaudie, Chartrier-Ferrières (Frankrijk) 

De meest bijzondere huuraccommodatie

Een verblijf huren op de camping wordt steeds populairder. Campings spelen daar op in met steeds fraaiere huuraccommodaties.

Bij deze laatste categorie is het niet geheel duidelijk waar de grens ligt tussen een verhuur-kampeeracommodatie en een vaste accommodatie. Het is een dilemma waarmee de jury ook worstelt: “Wij hebben vooral gelet op de originaliteit en kwaliteit van de verhuuraccommodatie. Er zijn tegenwoordig zoveel cross-overs dat het trekken van een scherpe grens eigenlijk ondoenlijk is.”

toelichting door de jury

Meer informatie: www.anwb.nl/kamperen/camping-tips/campings-van-het-jaar/winnaars-camping-van-het-jaar-2023

Nieuw in 2024: The Young Talent Award

Aan het eind van de award-uitreiking werd nog bekend gemaakt dat er in 2024 een nieuwe prijs wordt geïntroduceerd: The Young Talent Award. Dit is een prijs voor een jonge ondernemer (tot 35 jaar) die zich positief manifesteert en innovatie toevoegt aan de recreatiesector. Dit kunnen zowel campingeigenaren zijn als ondernemers die een dienst of product voor campings hebben ontwikkeld. Voor de Nederlandse editie wordt samengewerkt met Jong RECRON. Voor de internationale editie wordt nog naar een samenwerkingspartner gezocht.

Meer informatie: https://anwbcamping.nl/youngtalent

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *