Basic Fit ziet herstel van fitnessdeelname in derde kwartaal van 2021

Indooractiviteiten hebben zwaar te lijden gehad onder de coronamaatregelen. Fitnessaanbieder Basic Fit, met 216 vestigingen in Nederland en 205 in België, ziet in het derde kwartaal van 2021 weer licht aan het eind van de donkere tunnel.

In heel Europa beheert Basic Fit inmiddels 1000 clubs. De 1000e vestiging werd op 5 oktober j.l. in Hoofddorp geopend.

In het derde kwartaal waren voor het eerste alle fitnessclubs in Europa weer geopend. Dat zorgde voor een stijging van 10% in afgesloten abonnementen t.o.v. het tweede kwartaal. (van 2,01 miljoen naar 2,21 miljoen leden). In het derde kwartaal van 2020 waren er nog 2,25 miljoen mensen lid van Basic Fit. Door verplichte sluitingen hadden veel mensen hun abonnement opgezegd. De ambitieuze fitnessketen houdt ook altijd nog koers met haar groeistrategie die eind 2022 moet resulteren in 1250 vestigingen.

Alhoewel de coronacrisis heeft gezorgd voor flink wat beperkingen voor de fitnessketen, speelt één element van de crisis het bedrijf wel in de kaart. COO Redouane Zekkri verwoordde dat bij de opening van de 1000e vestiging: “Dankzij de coronacrisis zijn mensen zich veel meer bewust van hun gezondheid. Veel mensen willen fit en gezond blijven en wij bieden daarvoor een laagdrempelige oplossing.”

Bron en meer informatie: https://corporate.basic-fit.com/investors

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *