Avontureneiland Landal Orveltermarke krijgt predikaat Speelnatuur van OERRR

Het Avontureneiland op Landal Orveltermarke heeft het predicaat ‘Speelnatuur van OERRR’ ontvangen van strategisch partner Natuurmonumenten. OERRR is het jeugdprogramma van Natuurmonumenten.

Vakantiepark Landal Orveltermarke ontwikkelde acht jaar geleden een strategisch toekomstplan om het park naar een hoger niveau te brengen. Eén van de onderdelen was het ombouwen van een weiland waar Schotse hooglanders graasden naar een natuurlijk speelpark, het Avontureneiland. Op deze speelplek in de natuur kunnen kinderen klimmen en klauteren, kanoën en vlotten bouwen, ravotten en vies worden. De gastwaardering is groot.

Toen bij de ontwikkeling van het Avontureneiland de bovenste grondlaag werd weggegraven, kwamen de originele zaden en vervolgens planten weer tevoorschijn. Het gevoel van natuur kwam op het park terug. In een brainstorm van het parkteam werd duidelijk dat hier meer mee gedaan moest worden. 

Modderglijbaan

Na een succesvolle deelname van het Avontureneiland aan de OERRR-Modderactiviteit van Natuur-monumenten, drie jaar geleden, is onderzocht welke aanpassingen nodig zouden zijn om aan de criteria van Speelnatuur van OERRR te voldoen. Op het eiland worden kinderen gestimuleerd om zelf de natuur en het buiten spelen te beleven. Want juist het ontdekken en beleven van de natuur helpt en verrijkt de ontwikkeling van het kind. Spelen met zand, water, takken, bloemetjes, diertjes, met alles wat in de natuur te vinden is. Dit jaar kreeg het Avontureneiland er een modderglijbaan bij en aanpassingen zoals het verharden van een pad en ook de nestschommel, waarmee het eiland inclusiever en toegankelijk is voor kinderen met een beperking.

Kers op de taart

“Het predicaat Speelnatuur van OERRR is voor ons de kers op de taart! Natuurmonumenten en Landal GreenParks werken al ruim 15 jaar samen en de activiteiten van het OERRR-programma passen naadloos bij ons thema: ‘ontdek wat groen kan doen’. Ons Avontureneiland, maar ook ons biologisch Natuurbad en natuurbelevingspad zijn in feite helemaal OERRR en enorm populair bij onze gasten,” zegt Folker Frommeyer, General Manager van Landal Orveltermarke.

Natuurbad

Het Natuurbad heeft een oppervlakte van 250 m2 en biedt pure beleving. Dit unieke bad is gevuld met kraakhelder, natuurgezuiverd water. Het regeneratiesysteem (aangelegd met speciale ontheffing van de

provincie, die het stempel “uitstekende waterkwaliteit” afgaf) reinigt het zwemwater zonder chemicaliën, is zacht voor de huid en ogen en heeft bovendien een zeer laag energieverbruik. Voor de kleinere bezoekers is er een speciaal ondiep gedeelte en op de ligweide naast het natuurbad lig je heerlijk beschut tegen de wind. Ook is er een kiosk waar gasten op een warme dag biologische smoothies of ijsjes kunnen kopen. Het gebouwtje fungeert bovendien als verhuurpunt voor kano’s en waterfietsen en ook is er een omkleedruimte voor bezoekers van het Natuurbad.

Vernuverpad

‘Vernuveren’, dat is precies wat een tocht langs het natuurbelevingspad brengt voor jong en oud. Lopen onder een wilgentunnel of over een vlonderpad, balanceren op boomstammen en klauteren op stapstenen. Onderweg ontdek je de kikkers, salamanders, kikkervisjes, vlinders, kevers en als je geluk hebt, zelfs een ijsvogel!

Investeringen

Samen met de (grotendeels particuliere) eigenaren van de bungalows op het park is de afgelopen jaren fors geïnvesteerd om de doelstellingen in het strategisch plan te realiseren. Het Multicourt, renovatie van bungalows en introductie van nieuwe kinderbungalows en de aanleg van het Natuurbad, Avontureneiland en Vernuverpad hebben zowel de parkbezetting, de omzet en de gastwaardering sterk doen stijgen.

Meer informatie:

Landal Orveltermarke

OERRR van Natuurmonumenten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *