Arnhem verlengt steun aan Regionaal Bureau Toerisme met vier jaar

Arnhem zet de samenwerking met het Regionaal Bureau voor Toerisme (RBT) Arnhem Nijmegen op het gebied van toeristische marketing en promotie ook de komende vier jaar voort. Dat heeft het Arnhemse gemeentebestuur vandaag bekendgemaakt.

Ook is besloten de subsidie voor de Arnhemse VVV NL shop, `a 120.000 euro per jaar, voor vier jaar te verlengen. Met de hernieuwde samenwerking is een bedrag van ongeveer 300.000 euro per jaar gemoeid.

Eind dit jaar loopt de huidige, in 2009 aangegane samenwerkingsrelatie met het RBT Regio Arnhem Nijmegen voor toeristische marketing, promotie en informatievoorziening, af. De doelstelling van het bureau is om door middel van marketing, promotie en andere informatievoorziening meer bezoekers
te trekken die langer blijven en meer besteden. Beoogd wordt het toeristisch marktaandeel van de regio Arnhem-Nijmegen in het algemeen en dat van de diverse deelgebieden (Arnhem in dit geval) in het bijzonder, te vergroten.

Economisch belang
Verantwoordelijk wethouder Michiel van Wessem: “Toerisme en recreatie zijn van groot belang voor de Arnhemse economie. Met toeristische topattracties zoals het Nationaal Openluchtmuseum, Burgers’ Zoo en het Gelredome zorgt deze sector voor werkgelegenheid en inkomsten die ten goede komen aan
de stad. In lijn met onze economische visie op de stad blijven we investeren in deze sector. Het RBT is daarbij een belangrijke partner. Die samenwerking zetten we graag een nieuwe periode voort.”

Meer informatie: www.rbtkan.nl/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *