Aqualibi België gaat uitbreiden met spectaculaire glijbaantoren van 30 miljoen

In december 2023 breidt Aqualibi fors uit. Het betreft hoofdzakelijk de bouw van een nieuwe toren met 4 baanbrekende glijbanen. Daarnaast vinden er ook verschillende werkzaamheden plaats in het kader van het traject naar klimaatneutraliteit van het waterpark. Totale kosten van het project bedragen zo’n €30 miljoen.

Het project wordt gerealiseerd door Proslide

Aqualibi surft op een golf van vernieuwing! Een eerste project omvat de uitbreiding van het waterpark met circa 1.000 m² door de bouw van een 25 m hoge toren met een verzameling van unieke glijbanen in de Benelux. Eind dit jaar zullen de gasten van aqualibi 4 spannende ervaringen kunnen ontdekken, gaande van zij aan zij races op banden en matten tot een wervelend avontuur in een draaikolk en een flinke adrenalinestoot op een 18 m hoge halfpipe! In een tweede fase zal het waterpark ook een tropische buitentuin openen dat ingericht wordt voor ontspanning en horeca.

Traject naar klimaatneutraliteit

Ongeveer de helft van het investeringsbudget wordt toegewezen aan de energie-efficiëntie van het waterpark en aan de decarbonisering van het resterende verbruik. Sinds begin januari zijn er diverse renovatiewerken aan de gang om aanzienlijke energiebesparingen te verwezenlijken. Dit omvat onder andere de verbetering van de bestaande isolatie, de vervanging van het verwarmings- en ventilatiesysteem door hoogperformante apparatuur en de optimalisering en automatisering van de werking van energieverbruikende installaties. Bovenop de verbetering van de energieprestaties, wenst Aqualibi zijn toevoer te verduurzamen door de productie van groene stroom. Dit jaar wordt er op de personeelsparking een nieuw zonnepanelenpark – van circa 2 voetbalvelden (15.700 m²) – aangelegd, waardoor de ​ productie die door de bestaande zonnepaneleninstallaties wordt opgewekt met vier wordt vermenigvuldigd. De aangeleverde energie zal gebruikt worden voor de werking van Aqualibi. ​

Opening tijdens de krokusvakantie

De eerste fase van werkzaamheden wordt op 17 februari afgerond. Bezoekers zijn weer welkom vanaf 18 februari. Tijdens de krokusvakantie (voor de Franse Gemeenschap 2 weken) is Aqualibi op 18, 19, 23, 24 & 25 februari en 3 & 4 maart tot 22 uur geopend met verschillende activiteiten voor groot en klein. Aqualibi zal tot en met 27 augustus geopend blijven volgens de reguliere openingskalender. Nadien sluit het waterpark voor een tweede fase van werkzaamheden, die zal plaatsvinden tussen 28 augustus en 21 december 2023.

Meer informatie: https://www.aqualibi.be/nl/aqualibi-uitzonderlijke-werken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *