ANWB Watersportbeurs gaat toch niet door

De natte watersportbeurs voor nieuwe en gebruikte boten, ANWB Boot Batavia, die voor 13 – 17 september op de agenda stond, gaat niet door. Eerder strandde het initiatief al in Hoorn, waardoor de beurs wegens organisatorische redenen naar Lelystad werd verplaatst.

De extra last van beurzen blijkt dit jaar te zwaar te zijn voor de beoogde exposanten. Daardoor is het voor de ANWB niet mogelijk om met ANWB Boot Batavia een volwaardig evenement aan de bezoekers te presenteren.

Bataviahaven

De ANWB wilde in Lelystad een laagdrempelig evenement  organiseren met lage entreeprijzen voor de bezoekers en lage deelnemerskosten voor de exposanten. Juist in economisch moeilijke tijden voor de watersportsector is daar volgens de ANWB grote behoefte aan.

Aan de uitstekende medewerking van de evenementenhaven en de gemeente Lelystad heeft het niet doorgaan van het evenement in ieder geval niet gelegen. Vanwege de gebleken belangstelling vanuit de branche, blijft de ANWB de mogelijkheden onderzoeken voor een nieuw, laagdrempelig evenement voor nieuwe en gebruikte boten.

Om de vraag van de ANWB-leden en het aanbod toch bij elkaar te brengen blijft de ANWB actief met de Waterkampioen en de sites anwbwatersport.nl en anwb.nl/watersport. Daarnaast organiseert de bond ieder jaar de Open Wervendag. En biedt zij hulp en advies bij de aan- en verkoop van boten, doet in opdracht aankoopkeuringen, geeft juridische adviezen en test nieuwe en gebruikte boten.

Meer info daarover staat op de site www.anwb.nl/watersport.

Bron: www.anwbbootbatavia.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *