ANWB verkiezing ‘Leukste uitje van Nederland’ gaat weer van start

Vanaf 21 juni kunnen liefhebbers van ‘dagjes uit’ (en wie is dat nu niet?) weer stemmen op hun favoriete dagje uit. Net als in voorgaande jaren wordt er onderscheid gemaakt naar attracties met een landelijk bereik en naar de attracties die zich richten op de regio (verkiezing per provincie). Staat jouw attractie er nog niet tussen; meld je dan snel nog even aan.

De ANWB verkiezing ‘Leukste uitje van Nederland’ is inmiddels een begrip geworden in Nederland. Winnaars in de diverse categorieën profiteren van de publiciteit die de award oplevert, zowel in de landelijk als in de lokale media. Per provincie wordt er een gouden, zilveren en bronzen trofee uitgereikt. En natuurlijk is er veel aandacht voor de landelijke verkiezing, waarvoor de Top 50 dagattracties, samengesteld door Pretwerk en Ginder, als basis wordt gebruikt.

In aanloop naar de uitreiking wordt een verkiezing gehouden waarin alle consumenten mogen stemmen op hun favoriet. De ANWB mobiliseert daarbij natuurlijk haar eigen achterban van ruim 5 miljoen leden. Maar ook niet-ANWB leden mogen meedoen. In 2022 werden er 96.000 stemmen geteld. Alleen daarom al is het interessant voor dagattracties om mee te doen. Elke attractie kan d.m.v. een speciale banner zijn bezoekers naar de stemsite doorverwijzen. De verkiezing draait overigens niet alleen om ‘de meeste stemmen’ maar om het aantal stemmen in combinatie met waardering van de gasten op diverse aspecten van de attractie.

Ieder jaar wordt er ook een algemene vragenlijst onder panel verspreid die inzichten oplevert in het doen en laten van de consument bij het plannen van een uitje.

Sta jij al op de lijst?

Bekijk op de website van de ANWB of jij al in de lijst staat met dagattractie. (link actief vanaf 21 juni 12.00 uur; www.anwbleuksteuitje.nl) Sta je er niet bij en wil je wel deelnemen? Stuur dan een mail naar eropuit@anwb.nl. Na een positieve beoordeling op de voorwaarden wordt je uitje toegevoegd aan de juiste categorie en ontvang je een persoonlijke stemlink die je kunt gebruiken in je communicatie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *