ANWB start campinginspecties in het buitenland weer volop op

Tijdens de coronaperiode stonden de campinginspecties van buitenlandse campings bij de ANWB op een laag pitje. Komend seizoen wordt de schade ingehaald en gaan 29 koppels op pag om 2000 campings, vooral in het buitenland, te inspecteren.

De ANWB heeft het streven om elke camping eens in de drie a vier jaar persoonlijk te bezoeken. Afgelopen twee coronajaren zijn de campinginspecteurs vooral in Nederland gebleven. Dit jaar wordt de focus omgedraaid en gaat het merendeel van de inspectieteams (26) naar het buitenland. Drie teams blijven in Nederland.

De ANWB voet deze onafhankelijke inspecties uit waardoor campings het predicaat ANWB Erkend of ANWB Top camping kunnen behalen.

De campinginspecteurs bezoeken, normaal gesproken, elk jaar in het hoogseizoen de meest geliefde kampeerlanden van Nederlanders zoals België, Luxemburg, Frankrijk, Spanje, Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland, Italië en Kroatië. Maar daarnaast houdt de ANWB ook graag de informatie up-to-date van campings in landen die minder populair zijn en reizen de campinginspecteurs deze zomer ook af naar Groot-Brittannië, Ierland, Portugal, Denemarken, Zweden, Slovenië, Slowakije en zelfs Hongarije.

Tijdens de campinginspecties komen uiteenlopende aspecten aan bod, van de faciliteiten op en om het terrein tot de kwaliteit van het sanitair. Hierbij wordt gebruik gemaakt van een uitgebreide controlelijst waarmee op vijf onderdelen kan worden gescoord: zwemmen, terrein, sanitair, eten en drinken en recreatie. Campings kunnen in totaal een score van maximaal vijf sterren behalen. Met de beoordeling van de camping maakt de ANWB onderscheid tussen kleine en middelgrote/grote campings. Middelgrote/grote campings die hoog scoren beschikken veelal over veel faciliteiten van uitstekende kwaliteit. Campings die aan de hand van dit model zijn geïnspecteerd zijn herkenbaar aan de gele sterren. Bij de beoordeling van kleine campings weegt de aanwezigheid van veel faciliteiten minder zwaar en dragen aspecten als privacy en de grootte van staanplaatsen bij aan een hogere score. Campings die aan de hand van dit model zijn geïnspecteerd zijn herkenbaar aan de groene sterren.

Meer informatie: www.anwbcamping.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *