Anderhalve meter afstand opnieuw ingevoerd op locaties zonder corona-toegangsbewijs

Er wordt opnieuw een beroep gedaan op de flexibiliteit van ondernemers en het publiek met de invoering van nieuwe maatregelen om de coronacrisis te beteugelen. Belangrijkste aanpassing met ingang van 24 november is de herinvoering van de anderhalve meter afstand. Locaties waar een Corona toegangsbewijs (CTB) verplicht is, zijn vrijgesteld van de maatregel.

Veel dagrecreatieve bedrijven ontkomen aan nieuwe maatregelen. De meeste dagattracties vragen de gasten inmiddels om het CTB verplicht bij de entree van het park. Een CTB bij de entree van een attractiepark of dierentuin is op dit moment niet verplicht door de overheid. Als de gasten een indoor-locatie of horeca betreden, dan is het CTB wel weer verplicht. Om die reden kiezen veel parken er voor om de controle bij de entree te laten plaatsvinden.

Voor toegang tot een bioscoop, theater, monument, museum of concertzaal is op dit moment al wel een CTB verplicht door de overheid.

In de verblijfsrecreatie is op dit moment (24-11-2021) geen CTB verplicht voor de overnachtingslocatie, maar wel voor verschillende diensten, zoals het restaurant of het zwembad.

De regering discussieert over een voorstel om alleen gevaccineerde en genezen mensen toe te laten. De ongevaccineerden vallen daarmee buiten de boot – ook al zijn ze wel getest. Dit zogeheten 2G beleid is bij veel partijen omstreden, omdat het een specifieke groep volledig uitsluit van toegang.

Een actueel overzicht van locaties waar een CTB verplicht is is te vinden op: www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/cultuur-uitgaan-en-sport/coronatoegangsbewijs

Ondernemers verantwoordelijk voor de handhaving

Ondernemers en beheerders van publieke ruimten zorgen ervoor dat bezoekers 1,5 meter afstand kunnen houden van elkaar. Hiervoor zijn door de verschillende brancheorganisaties protocollen opgesteld.

Bron en meer informatie: www.rijksoverheid.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *