Amsterdam gaat handhaving intensiveren tegen overlast toerisme

Nu de beperkende maatregelen langzaamaan weer worden versoepeld, komen er ook weer meer toeristen naar Amsterdam. De gemeente neemt extra maatregelen om de drukte in de binnenstad in goede banen te leiden en overlast te beperken.

In een nieuwsbericht geeft de gemeente aan: “We willen niet terug naar de overlast en massale drukte die we voor de pandemie zagen op de Wallen en in uitgaansgebieden. We willen graag dat bezoekers respectvol omgaan met de bewoners en het erfgoed.”

Maatregelen om de overlast te beperken hebben vooral betrekking op handhaving van regels die er al zijn:

  • Soms slapen bezoekers in hun auto zonder te betalen voor het parkeren. Amsterdam gaat dit controleren en zo nodig beboeten.
  • Bij grote drukte kunnen straten worden afgesloten voor gemotoriseerd verkeer en worden extra hosts en verkeersregelaars ingezet.
  • Er wordt extra gehandhaafd op het water, op geluidsoverlast en vaarsnelheid, én op illegale vakantieverhuur.
  • De burgemeester kan voor een hangplek die overlast veroorzaakt tijdelijk een verbod instellen voor het bezit van lachgas, alcohol en geluidsapparatuur.
  • Eventueel kan de gemeente het verkopen van alcohol (allereerst op de Wallen) tijdelijk aan banden leggen.
  • Een campagne om goed gedrag door toeristen te stimuleren wordt voortgezet.

Meer informatie: www.amsterdam.nl

Focus op bezoek door mensen uit de eigen regio

Ondertussen is de marketingsorganisatie Amsterdam & Partners op 9 juni gestart met een campagne om inwoners deze zomer te verleiden hun eigen regio te (her)ontdekken met de focus op cultuur en erfgoed binnen de Metropoolregio Amsterdam.

amsterdam&partners werkt in de campagne nauw samen met de betrokken 32 gemeenten en hun marketing organisaties, Kunst& Cultuur van de gemeente Amsterdam en het MRA bureau. De campagne loopt in de maanden juni en juli en is gericht op MRA bewoners en (culturele) activiteiten in de MRA.

Meer informatie: Campagne #Jeziternaast

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *