Al vijf grote attractieparken storten statiegeld direct terug op bankrekening bezoeker

Ook bij attractiepark Walibi Holland kunnen gasten vanaf zaterdag 7 oktober hun statiegeldflesjes en -blikjes inleveren. Wie dat doet, krijgt het statiegeld meteen terug via Tikkie. Het attractiepark is met meer dan 900.000 gasten per jaar een belangrijke toevoeging aan de al meer dan 28.000 innamepunten in heel het land.

Hester Klein Lankhorst, algemeen directeur Stichting Afvalfonds Verpakkingen (links) en Mascha Taminiau, directeur van Walibi Holland (rechts)

“We zijn blij met deze drukbezochte locatie”, zegt Hester Klein Lankhorst van Stichting Afvalfonds Verpakkingen. “Want hoe meer innamepunten er zijn, hoe makkelijker het is om flesjes en blikjes in te leveren. We kunnen er dan weer nieuwe verpakkingen van maken. Alleen door samen op te schalen, kunnen we bouwen aan een circulaire economie.

Op dit moment telt Nederland meer dan 28.000 innamepunten, waaronder supermarkten, tankstations en NS-stations. Ondertussen wordt hard gewerkt aan verdere uitbreiding van innamepunten op andere locaties. Bij verschillende scholen, tuincentra en evenementenlocaties kunnen sinds kort ook plastic flesjes en blikjes worden ingeleverd. En daar komen maandelijks nieuwe innamepunten bij.

Drukbezochte locaties

Nederland telt 23 grote attractieparken, dierentuinen, musea en stadsattracties. Zij ontvangen gezamenlijk jaarlijks 25 miljoen gasten. “Locaties waar veel consumenten samen komen hebben prioriteit”, aldus Hester Klein Lankhorst van Stichting Afvalfonds Verpakkingen. “Een attractiepark is zo’n plek. We zijn daarom blij dat Walibi Holland nu ook lege statiegeldflesjes en -blikjes inneemt en het statiegeld direct terugstort. Net zoals attractiepark Duinrell, attractiepark Toverland, Diergaarde Blijdorp en Wildlands Adventure Zoo dat al doen.”

In het attractiepark Walibi Holland kunnen mensen flesjes en blikjes kopen. “Wij vinden dat we dan ook de service moeten bieden om de lege flesjes en blikjes hier in te leveren en het statiegeld meteen terug te krijgen”, vertelt Mascha Taminiau, directeur van Walibi Holland. “Daarom hebben we aan Statiegeld Nederland gevraagd of we ook een innamepunt kunnen worden. Zo voorkomen we dat de flesjes en blikjes in de afvalbak belanden en kunnen er nieuwe flesjes en blikjes van worden gemaakt. Dat is wel zo duurzaam. Het statiegeld van de verpakkingen kan bij Walibi ook gedoneerd worden aan Fightcancer.”   Drukbezochte locaties die ook een gratis innamemachine willen plaatsen, kunnen contact opnemen met Statiegeld Nederland.

Meer informatie: www.statiegeldnederland.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *