Afgelopen zomer minder reserveringen op vakantieparken ten opzichte van 2022

De zomervakantie pakte voor vakantieparken iets minder goed uit dan van tevoren was ingeschat. Ten opzichte van 2022 was er sprake van een afname van 4,4% in het aantal reserveringen met een bijbehorende omzetstijging van 6%. Dat blijkt uit een terugblik op de zomervakantie door de Stratech Benchmark.

De omzetstijging ten opzichte van vorig jaar zit hem voornamelijk bij Kamperen (8% stijging versus 3,4% bij Verhuur). De afname in het aantal reserveringen ten opzichte van vorig jaar is bij Kamperen daarentegen ook groter (-5,5% versus -2,3%). 

Kijken we naar het boekingspatroon voor de zomervakantie, zien we dat 79% van de boekingen in 2023 is gemaakt. Van dit percentage is 22% van de reserveringen gemaakt in juli en 21% in augustus. Er is dus wel degelijk last-minute geboekt voor deze periode. De weersextremen in andere delen van Europa – onder andere de hitte/droogte in Zuid-Europa en het noodweer in Noord-Italië – zullen hier een bijdrage aan hebben geleverd.

Groene cijfers voor de herfstvakantie

Met het einde van de zomer is het recreatieseizoen natuurlijk nog niet voorbij. Zo staat de herfstvakantie alweer voor de deur. De vooruitzichten voor deze speciale periode zijn tot nu toe erg positief; zowel de omzet (+12,9%) als het aantal reserveringen (+7,9%) lopen voor ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. De omzetstijging voor Kamperen is met 15,1% net iets hoger dan de Verhuur (12,1%).

Bron en meer informatie: www.stratechleisure.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *